reklam
reklam

HAYALİ BİLE CİHANA DEĞER ANCAK NEVŞEHİR’İN BUGÜNKÜ YAPISINA TEZAT BİR ÖNERİMİZ VAR « nevsehir haber

14 Ağustos 2025 - 03:01

HAYALİ BİLE CİHANA DEĞER ANCAK NEVŞEHİR’İN BUGÜNKÜ YAPISINA TEZAT BİR ÖNERİMİZ VAR

reklam
HAYALİ BİLE CİHANA DEĞER ANCAK NEVŞEHİR’İN BUGÜNKÜ YAPISINA TEZAT BİR ÖNERİMİZ VAR
Son Güncelleme :

19 Eylül 2022 - 10:56

reklam

TARIMDA TEK KURTULUŞ; NEVŞEHİR TARIM ÜRÜNLERİ ÜRETİCİ BİRLİĞİ

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Dünyanın göz alıcı doğal, tarihi ve kültürel eşsiz hazinelerine sahip olan bir bölge konumundaki Kapadokya’da,  bu denli zenginliği bir arada bulundurmanın da ötesinde kendine has toprak ve ürünleri ile de tarımsal ürün cevherine sahip olmamıza rağmen yıllar yılı bunları etkin şekilde değerlendirmemenin hüznünü yaşıyoruz.

Temelde yapılması tek şey, üretici kardeşlerimizin büyük zahmetlerle üretip te iç piyasaya değerinin altında vermek zorunda kaldıkları ürünlerin de alın terlerinin karşılığı olabilecek fiyatlardan da verilmesini sağlayabilecek yegane en temel güç oluşumu NEVŞEHİR TARIM ÜRÜNLERİ ÜRETİCİ  BİRLİĞİ.

Patatesi, kabak çekirdeği, üzümü, şeker pancarı, kuru fasulyesi, nohutu ve son yıllarda da sarımsakı ile de ülke genelinde isminden söz ettiren Kapadokya bölgesi gibi dünyanın nadide merkezlerinden birine ana idarelik yapan NEVŞEHİR, yıllardan beri bunca temel dinamik gücüne rağmen fakirliğin, fukaralığın, garip ve gurabalığın da turbalığına ana merkez oldu ne yazık ki.

Tarımsal üretimde pazarlama ağı noktasında ciddi sorunlar yaşanan, üretim sürecinden ürünün pazara sunulması adına kadar yüksek maliyetli tarım girdilerinin  altında inim inim inlemek zorunda bırakılan yöre çiftçilerimiz için en ideal çözüm inanın ki NEVŞEHİR TARIM ÜRÜNLERİ ÜRETİCİ  BİRLİĞİ’nden geçiyor gerçekte.

Birbirlerine yakın köylerde oluşturulabilecek ilk etap KOOPERATİFLER , ifade ettiğimiz BİRLİĞE giden yolda bir büyük mihenk taşı olabilir.

Gülşehir’in köyünde bahçesinde domates üreten teyzemiz ile Hacıbektaş ilçesinin köyünde şekerpancarı üreten üreticinin müstahsilinin kooperatiflerle BİRLİĞE sevki gerçekleşir.

Gerek şehir pazarı,ilçe ve belde pazarları da elbette farklı bölgelerde oluşturulacak sera üretimlerinden elde edilecek ürünlerde öncelikli olarak NEVŞEHİR merkez başta olmak üzere ilçe ve beldelerle çevre il,ilçe ve belde  pazarlarına yine birlik marifetiyle ancak pazarlama noktasında  araya yok bilmem FALANCA,SONRASINDA FİLANCA VE SONRASINDA DA FEŞMEKANCA eliyle sunulmaz, BİRLİK eliyle tek ama tek elden ulaştırılır. Bunda düşünüldüğünde hem üretici kardeşim ve hem de tüketici olarak bizim açımızdan tahminler ötesinde bir büyük ekonomik yarar olduğunu asla unutmayalım.

‘Efendim diyorsun diyorsun da,  bu ürünleri nerede bekleteceksin? ‘ Çok güzel bir soru. SIKI DURUN BEYLER, Sadece ama Sadece KAVAK BELDEMDE YILLIK BAZDA TAM TAMINA 2 MİLYON TON tarım ürünü belirli süreçlerde depolanabiliyor. Alın size bir büyük imkan. Bu bilgiyi ben değil, depocu kardeşlerim ifade ediyorlar.

Her üretici ağabeyim, ablam, teyzem, amcam da teslim ettiği ürün nispetinde o ürünün piyasa şartlarındaki fiyatları bazlı olarak parasını da elbette BİRLİK ten alacaktır.

Birlik üreticilerden elde edeceği birkaç kuruşluk kar ile hem büyüyecek ve sonrasında zaman içerisinde üreticisinin gübre başta olmak üzere tohum, işçilik, elektrik, mazot ,zirai alet ve araç noktasında yanı başında olacaktır.

Yani üretici ‘SALDIM ÇAYIRA MEVLAM KAYIRA’ düşüncesi ile değil, yine Rabbimin verdiği akıl ve mantıklı çözüm yolları ile BİRLİK etrafında sorunlarına net ve kesin çözümler bulacaktır.

Haaa bu Nevşehir’de bugünkü şartlar içerisinde hayata geçirilebilir mi ? KESİNLİKLE OLMAZ. BİRLİĞİN, İRİLİĞİN VE DİRİLİĞİN,  HÛNKAR HACIBEKTAŞ-I  VELİ HAZRETLERİNİN ANLAMLANDIRDIĞI DÜŞÜNCE doğrultusunda hayata geçirilmediği sürece kesinlikle olmaz.

Ama bizim açımızdan HAYALİ BİLE CİHANA DEĞER aziz kardeşlerim.

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN
reklam