
HAZİNEYE AİT TAŞLIK ARAZİLER TEMİZLENİP YEM BİTKİLERİ YETİŞTİRİLEMEZ Mİ ?
NEVŞEHİR(TRENDHABER)- SEVDAMIZ NEVŞEHİR için öneri geliştiremeyen siyaset ehli için yine Pazar Pazar bir öneri daha yapacağız. Biliyorum kesinlikle zahmet edipte okuma nezaketinde asla bulunmayacak siyaset ehlimiz ama olsun önce Allah rızası,sonrasında Devletim ,milletim için bu düşüncemi paylaşmak istiyorum.
Nevşehir’in Alacaşar,Çiftlik,Basansarnıç ve hatta Gülşehir’in Bölükören köyü de dahil olmak üzere Acıgöl ilçesinin Tatlarin ve Karapınar beldesi ile ilçeye bağlı İnallı,Topaç ve Kurugöl köylerinden bir kısım Derinkuyu ilçelerine kadar olan alanda hiç de küçümsenmeyecek şekilde hem vatandaşlara ve hem de Hazineye kayıtlı taşlık arazi var.Bu arazilerin Topaç köyü bölümünde oldukça küçük bir alanda Sarımsak üretimi yapılıyor yıllarca ancak diğer taşlık araziler ve özellikle de aziz devletimin Milli Emlak Müdürlüğünün envanter kayıtlarında bulunan yüzlerce dekarlık alanlar taşlık arazi konumunda.
Yıllarca taşlık araziler bize bakar,bizde taşlık arazilere bakar dururuz, Anlayacağınız bakışır dururuz genç sevdalılar gibi.Yıllardan beri bu hep bu böyle olmuştur,ama bundan sonra olmamalı diye düşünüyoruz.
Belirttiğimiz Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait alanlar, taşlardan temizlendikten sonra sözü edilen köy ve beldelerde ikamet edip te tarım arazisi olmayan veya oldukça düşük oranda araziye sahip olan çiftçi kardeşlerimizi YEM BİTKİLERİ ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ çatısında bir araya getirip ,bu alanları yem bitkileri üretiminin yapıldığı verimli tarım alanlarına dönüştüremez miyiz acaba ?. Bu alanlar içerisinde de uygun coğrafyada yağmur suyu toplulaştırma alanları da oluşturup, yem bitkilerini çiftçi kardeşlerimiz sulu tarım yaparak veya veya, kuyu suyu kullanarak yetiştirebilirler.
Böyle bir durumda da bir yanda hem hazine arazileri üretim yapılan alanlar haline getirilir,çiftçi kardeşlerimizin farklı bir üretimden dolayı alım gücü artar ve hem de özellikle son yıllarda hayvan üreticisi kardeşlerimizin en büyük girdi maliyetini oluşturan yem ihtiyaçlarının makul ücretler karşılığında ciddi anlamda karşılanması sağlanabilir.
Şu twitter’e harcadığınız zamanın onda birini ,çiftçiyi ve vatandaşı yaşanılan böylesine zorlu bir süreçte nefes aldırabilecek planlı ve projelere ayırsanız veya ayırmanız gerektiğini ruhunuza kazıma noktasında bile olsa bir adım atabilseniz diyeceğim eyyy benim Nevşehirli siyaset ehlim,ama yine ben yazacağım ben duyacağım.
Galiba sayın Cumhurbaşkanım 3 İ’ den OLUŞAN İSTİHSAL,İSTİHDAM ve İHRACAAT çağrılarını, DÜNYA’daki değil de, JÜPİTER GEZEGENİ’nde yaşam umudu olabileceğini bilimsel ölçütleri kullanarak sürekli laboratuar çalışmasından dolayı zerrece zamanı olmayan siz değerli DAVA arkadaşlarına yapmış olmalı ki, sesiniz soluğunuz çıkmıyor.
Doğruya nasıl olsa sadece 4 saat uyku uyuyabilen bir CUMHURBAŞKANIMIZ var. Sizin çalışmanıza, çabalamanıza ne gerek var, Taşlık arazi imiş. Tarımsal üretim yapılan alanlara dönüştürülebilir miş. Biliyorum ilgi alanınıza girmiyor.
Siz aynen devam eden gün kutlaması, mübarek gece ve mübarek bayram kutlamaları , Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan veya kimi zamanda bakanların twitterlerinin paylaşımı yapmayı, haaa unutuyordum, haftalık CUMA MESAJ atımı. DURMAK YOK BİLDİĞİNİZ YOLA DEVAM EDİN.
Hem size göre değil, taşlık arazilerin verimli tarım alanları haline getirilmesi,bu alanlarda hayvancılığımıza da nefes aldırabilecek yem bitkilerinin yetiştirilmesi gibi projeler, henüz SEVDAMIZ NEVŞEHİR kulvarına dönüşmedi nasıl olsa.