reklam

BU ŞEHRİN HER ALANDA GELİŞMESİ ANLAMINDA SORUMLU OLAN TÜM MUHTEREMLERE İTİNA İLE DUYURULUR « nevsehir haber

2 Temmuz 2024 - 18:15

BU ŞEHRİN HER ALANDA GELİŞMESİ ANLAMINDA SORUMLU OLAN TÜM MUHTEREMLERE İTİNA İLE DUYURULUR

reklam
BU ŞEHRİN HER ALANDA GELİŞMESİ ANLAMINDA SORUMLU OLAN TÜM MUHTEREMLERE İTİNA İLE DUYURULUR
Son Güncelleme :

30 Haziran 2024 - 20:41

reklam

İktisadi atılım,  Rabbimin izni İle, eş dost ve ahbap ziyareti ile değil, potansiyel dinamikleri bilimsel çalışmaların öncülüğünde harekete geçirerek sağlanabilir, bunun ötesi ise sadece ve sadece LAF-I GÜZAF’ dan başka bir şey  değildir.

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Bir şehrin gelişme ,büyüme ve kalkınması adına her türlü dinamik gücün bulunmasına rağmen, bu güne kadar etkin ve verimli bir işleyişi çalışma azmi içerisinde ortaya bir türlü koyabilmeyi beceremeyen  NEVŞEHİR, DEVASA ZENGİNLİKLER içerisinde GARİPLİĞİ paçasına kadar yaşamaya engin bir değerler bütünü olarak algılamayı sürdürüyor.

Sadece ülkemizin değil, DÜNYANIN GIPTA ile BAKABİLMEYİ bir heyecan olarak da algılayabildiği bir DEVASA FANTASTİK DÜNYANIN FARKLI BİR UYDUSU olarak da gözlemlendiği KAPADOKYA gibi DEVASA EKONOMİK DİNAMİZME SAHİP OLDUĞUNU, yıllar geçse de bir türlü KABULLENEMEYEN bir SAĞLIKSIZ MEKANİZMANIN varlığını halen devam ettirdiği canım şehrimde ,tabiri yerinde ise her zeminde büyüme,gelişme ve kalkınma için UN,YAĞ,ŞEKER tahminler ötesi mevcut. Ancak bu değerleri birbirine katıp da ortaya HELVA ÇIKARTABİLECEK MEKANİZMA halen bulunamıyor.

2 üniversiteye, yüzlerce bilim insanına, yüzlerce turizmciye, deneyimli ve tecrübeli sanayicisi ve esnafına sahip olunmasına karşın gerek turizm kulvarında ve gerekse tarım, sanayi,hayvancılık ve madencilik alanında yıllar yılı kendimizden beklenilen bir atılıma halen sahip olamayışımız, iktisadi anlamda her geçen gün ağırlaşan halkın alım gücündeki daralmaya neden oluyor. Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi’nde 25 bini aşan,. Kapadokya Üniversitesi’nde de 9 bini aşan genç bir nüfusa da sahip olunmasına karşın, halen turizmin bazı branşları dışında hareketliliği ortaya koyamıyoruz.

BEYAZ ALTINIMIZ Ponzayı halen dünya standartları ölçeğinde değerlendiremiyoruz, Ponza Madenine belki kalite anlamında 10 çeker niteliğe haiz olduğu da belirtilen PERLİT’İN TÜRKİYE’NİN TOPLAM REZERVİNİN 4 de birine  yani yaklaşık olarak da 770 milyon metreküplük rezerve sahip olmamıza rağmen, PERLİT BİZE BAKIYOR, BİZ ONA BAKIYORUZ. GÜLŞEHİR’DEKİ ÜLKEMİN UMUT KAYNAĞI OLAN MADENİNİ BİLE SÖYLEMEYE GEREK BİLE DUYMUYORUM.

5 Milyon turist beklentisine olan böyle bir şehirde TARIM ve HAYVANCILIK köklü ve radikal çözüme endeksli desteklerle en yoğun şekilde büyüyebilecek bir değer oluşturmasına rağmen, yöneticilerimiz EŞ DOST AHBAP ziyaretleri ile o en değerlileri olan ZAMAN’ı harcamaktan geri duymuyorlar.

Öyle ya bilimsel veriler ve çabalar ışığında bu şehrin gelişim ağını oluşturmak,daha sağlıklı bir alt ve üst yapı ile sürdürülebilir ekonomik büyüme kriterlerini ele almak ve bu kulvarlarda yol yürümek BİZİM ŞEHİRLİNİN İŞİ OLMASA GEREK.

‘Eeee anlat bakayım Hacı abim ?, nasılsın?  iyi misin? , Nenem hayatta mı ? , Aman ona iyi bak sakalını sevdiğim  Hacı emmim, Rabbim sizlere uzun ömürler versin. Oooo abim ya görüşemiyoruz nerelerdesin? , nasıl gidiyor işler?  çoluk çocuk norüyo ? , torunlar başladı mı mektebe? …. tarzından öte gitmeyen muhabbetlerle,  Rabbimin bize verdiği en değerli potansiyel değerlerden biri olduğuna yürekten inandığımız ZAMANI öylesine ziyaretlerle harcıyoruz.

Halbuki bir araya gelinebilse, esnafı ile sanayicisi, turizmcisi, bilim insanı, bürokratı, Nevşehir’in BAŞKA ŞEHİRLERLERDE YAŞAYAN ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİ DE ELBETTE DAHİL OLMAK ÜZERE, oluşturulsa bir çalışma grubu, neyi,  nasıl, ne şekilde ortaya koyabilirsek hızlı ve sürdürülebilir gelişmeyi sağlayabiliriz.? Sorusuna en etkin ve tedavi edici reçeteleri ile ortaya koyabilse. Hatta bu kapsamda şehrimin  Variyetli ailelerini de  bu kalkınma yarışında birer bayraktar yapabilir miyiz ? Sorusuna bir cevap aranmalı elbette bu süreçte.

Amma bu şehir ZAVALLI, bu şehirde ÇARE TAHMİNLER ÖTESİNDE VAR İKEN BİÇARE,GARİP,GURABA.

ZENGİNLİKLER İÇERİSİNDE ZAVALLIĞI BİR ÇÖZÜM OLARAK SUNMAYIN MÜMKÜNSE, HADİ OLMASA VALLAHİ DE BİLLAHİ DE HAKLISINIZ,  NE YAPABİLİRİZ KARDEŞİM ?  DİYECEĞİZ, AMA YÜREKTEN SÖYLÜYORUZ, BİLEREK SÖYLÜYORUZ.BİZ İSTANBUL EKONOMİSİ İLE YARIŞIR BİR DEĞERİZ. AMA KİMSELERE ANLATAMIYORUZ, YAZIK HEM DE ÇOK YAZIK BİZLERE.

AKSARAY ŞEHİR MERKEZİNDE 4. OSB Yİ HAREKETE GEÇİRİRKEN, BİZ EŞ DOST VE AHBAP muhabbetine devam ediyor olmamız, her şeyi özetler nitelikte.

Ne diyelim, BOL MUHABBETLER, BOL BOL GEZMELER EFENDİM.

Hani gerek yok bu şehrin JEOTERMAL ENERJİDE DEVASA YAPILANDIRMALAR İÇERİSİNDE OLMASINA, meselaki örneğin JEOTERMAL TESİSLERDE 3. YAŞ TURİZMİ  ile Avrupalı turistleri KOZAKLI  İLÇEME ÇEKEBİLMEYİ, Jeotermal enerjiden ELEKTRİK ENERJİSİ neyim üretmeye. nasıl olsa bilen biliyor KOZAKLI’mı canım ?

HİÇ DE LAZIM DEĞİL, KALABA BELDEME VE HACIBEKTAŞ İLÇEME OSB OLUŞUMUNA, HANİ GEREĞİ DE YOK CANIM.

NEMİZE GEREK CANIM, ŞEHRİMİ VE TARIM VE HAYVANCILIK MERKEZİNE DÖNÜŞTÜREBİLECEK DEV HAMLELERE

ÇOK TA LAZIM İDİ YANİ, iktisadi BÜYÜME BU ŞEHRE ? Var mı hiç ele alıp tartışan yol ve yöntem ortaya koyan, bizde kafa patlatıyoruz burada değil mi canım kardeşlerim ya.?

Yapacaksın meydana gelen bir trafik kazası haberi, bol bol okunsun kardeşim.

Bize ne ? Biz mi Düşüneceğiz şehrin ekonomisini, turizmini, hayvancılığını, tarımını ?

Düşünen DÜŞÜNÜYOR ZATEN.

ÇEVRE ŞEHİRLERLE MUKAYESE YAPILDIĞINDA DÜŞTÜKÇE DÜŞÜK DÜZEYE ULAŞTIKÇA, EKONOMİK ANLAMDAKİ DÜŞÜNCENİN NE ANLAMA GELDİĞİ DE ARTIK PEK DE ANLAŞILMIYOR.

Çenemize yorduğumuza değmez hani, Dev Potansiyelimiz varmış, yok bilmem PERLİT MADENİ, JEOTERMAL KAYNAKLAR,TURİZMİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ ,Geçin kardeşim geçin bunları.

Nasıl olsa şehrimde köklü bir anlayış var ya…

Ne diyorlardı haaaaa, Böyle Gelmiş Böyle Gider.

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN
reklam