


NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Sahip olduğu yeraltı ve yerüstü zenginlikleri etkin ve verimli bir şekilde kullanamayan NEVŞEHİR, SEBZE FİYATLARININ ATEŞ PAHASINA DÖNÜŞTÜĞÜ SÜREÇTE BİLE ‘Ben bilmem Akdenizli Sera Üreticisi bilir’ anlayışından bir gram bile taviz vermemede kararlı bir tutum izliyor.
Çat beldem yakınlarında kurulu bulunan birkaç sera üreticisi kardeşim ile Kozaklı ilçemde kurulu bulunan ancak YAKLAŞIK YÜZDE 20 lik bölümü İÇ TÜKETİM, yüzde 80 ler seviyesinde de YURTDIŞI TÜKETİM AMAÇLI SERA SEBZE ÜRETİMİ yapan bazı kardeşlerimi de ayrı tutarak ifade ediyoruz ki, biz NEVŞEHİRLİ olarak ciddi zenginliğimizin farkında olmadan hayatımızı idame ettirme çabası içerisinde bulunuyoruz.
Alın size hikaye değil, gerçeğin tıpkısı. Turizmci ÖMER TOSUN ağabey, merkez ilçeme bağlı Çat beldemde oldukça yüksek santigrad düzeyinde SICAK SU BULDU. Turizm yatırımı planlıyor 2023 yılından beri, inşaallah yapar o ayrı bir konu elbette. Yahu ne var bir veya birkaç GÖZÜ VE GÖNLÜ NEVŞEHİR İÇİN ÇARPAN VARİYETLİ kardeşim ortaya çıkıp ta MESELA ÇAT BELDEMDE oldukça yüksek santigrad değerlerinde olduğu da BİLİMSEL OLARAK İSPATLANAN BU SICAK SUYU ÇIKARTIP, BUNU BORULAR MARİFETİYLE BAŞTA ÇAT BELDEMİN BEREKETLİ TOPRAKLARINDA ve sonrasında da ÇAT beldesinin hemen arkasında kalan KARACAŞAR BELDESİ,EĞRİKUYU VE BALCIN KÖYÜ sınırları içerisinde SERACILIK yaparak şu canım NEVŞEHİRLİLERİN, AKDENİZ BÖLGESİNE MUHTAÇ OLMADAN hem daha doğal,hem daha kaliteli ve ucuz bir şekilde sebze tüketimine vesile olamaz mı ?
Elbette ZAHMETLİ,ZOR VE MEŞAKKATLİ bir süreç. Bana gösterir misiniz ZOR,ZAHMETLİ VE MEŞAKKATLİ BİR DEĞER OLUŞTURMADAN NE ELDE EDİLEBİLİYOR Kİ İNSAN SORARIM SİZE ?
KENDİ YİYECEĞİMİZİ ARTIK KENDİMİZ ÜRETİR HALE GELELİM, BU ŞEHİR İNSANI SEBZE İHTİYACININ KARŞILANMASINDA NE OLUR AKDENİZ BÖLGESİNE MUHTAÇ OLMASIN. KAYNAĞINDA ÇÖZELİM, YAPAMAZ MIYIZ 50 BİN 100 BİN METREKARELİK DEV SERA ALANLARI. ? BİRİNDE DOMATES, BİRİNDE SALATALIK, BİRİNDE BİBER, MAYDANOZ, MARUL.
DEVASA SERA ALANLARINDA ÜRETİM OLACAĞI İÇİN BİRİM FİYATLARININ DA EN ALT LİMİTLERE DÜŞECEĞİ DE GÖZ ÖNÜNE ALINDIĞINDA, BU ŞEHİR İNSANI 4 MEVSİMDE TAZE SEBZE ÜRETMEYE HAKKI ACABA YOK MU ?