reklam

2023 TÜRKİYE YÜZYILI İÇİN SANAYİ GELİŞİMİ ADINA OSB HAREKETLİLİĞİNE İVME KAZANDIRALIM « nevsehir haber

20 Nisan 2024 - 00:04

2023 TÜRKİYE YÜZYILI İÇİN SANAYİ GELİŞİMİ ADINA OSB HAREKETLİLİĞİNE İVME KAZANDIRALIM

Son Güncelleme :

16 Ocak 2023 - 11:20

reklam
2023 TÜRKİYE YÜZYILI İÇİN SANAYİ GELİŞİMİ ADINA OSB HAREKETLİLİĞİNE İVME KAZANDIRALIM
reklam

AVANOS VE KOZAKLI’DA OSB HAREKETLİLİĞİNE HACIBEKTAŞ VE KALABA’YI DA DAHİL EDELİM

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Türkiye’nin dünyaya taşıdığı en önemli gurur abidelerinden biri olan Kapadokya gibi büyüleyici, eşsiz görüntülerle Kelam ve  Kelimenin anlatmada bile kifayetsiz kaldığı ve tüm dünya insanlığının gıpta ettiği bu coğrafyada,  turizmin her sektör bazında önümüzü açtığı böylesine bir süreci turizmin yanı sıra sanayimizin de gelişmesi ve sürdürülebilir bir model ile hareketlenmesi adına Kozaklı ve Avanos OSB’lerimizi,  gelin hep birlikte Hacıbektaş ve Kalaba Organize Sanayi Bölgeleri’ni tesis ederek büyütelim ve geliştirelim.

Nevsehirtrendhaber olarak ,şehrin her zeminde köklü ve sürdürülebilir bir anlayış denklemi içerisinde hareket ederek, gerek günümüz ve gerekse de yarınlara daha sağlıklı bir NEVŞEHİR profilini tesis edebilmenin en temel değerlerinden birisi, kuşkusuz sahip olduğumuz temel ekonomik dinamikleri etkin ve yaygın bir şekilde iş hayatına dahil edebilme noktasında ciddi bir hedef belirlemesinden geçmekte olduğunu, öyle inanıyorum çoğumuz biliyor ve idrak ediyoruz.

Ülkemizin İstanbul ve Antalya’dan sonra gelen 3. büyük merkezi olmamızın bize kazandırmış olduğu bu birçok şehire nasip olmayacak niteliği gerek siyaset ehli, idareci ve STK’larımız akılcı,çağın gerektiği yeniliklere açık bir anlayış içerisinde sentez ederek ele alabilsin yeter ki.

Burada ‘LAF OLA,  TORBA DOLA’ anlayışı içerisinde asla ama asla olmadık. Bakın yetersizin yetersizi bir alan da olsa KOZAKLI KARAHASANLI KÖYÜ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ, tarımsal gelişme modelinin ortaya konulması noktasında hiç yoktan iyi bir çabanın ürünü. Gönül elbette, Rabbimizin bizlere ihsan ettiği o jeotermal enerjiyi Kalaba-Çalış ve Topaklı’dan Kozaklı ilçe merkezine kadar olan alandaki köyleri de içine alabilecek şekilde muhtemelen 10 milyon metrekare veya onu da aşan bir  alanda kullanarak dev sera alanlarını yapabileceğimiz gerçeğini ortaya koysa da, gerek idareci, gerek STK ve gerekse siyaset ehlimizin bu ifadelerini hayal ötesi olarak görmeyi halen sürdürse de, bu noktada umudumuzu asla kaybetmeden,  bu düşüncemizin arkasında durmayı sürdürme kararlılığı içerisinde olacağız inşallah.  Bu ölçekte de olsa KARAHASANLI SERA ORGANİZE BÖLGESİ bir milad olarak da elbette değerlendirilebilir, inşallah Mart ayı gibi de temellerin atılması ile bu yönde ciddi bir hareketlilik yaşanacaktır.

Diğer yanda toprak sanayinin gelişimi adına VANOS  OSB’nin de bölgeye ciddi bir ekonomik dinamizm sağlayacağına inanıyor ve bu düzeydeki çalışmaların en kısa süre içerisinde başlatılacağına inanıyoruz. Edindiğimiz bilgi, bu alanda yatırım yapmak isteyen yatırımcıların sayısal bazda oldukça fazla olduğu yönünde, elbette şehrim akına, toprak sanayinin gelişimi ve meydana getireceği üretim ve istihdam gücü ölçeğinde vazgeçilmez bir değer taşıyor.

Ama bunları yeterli görmeyelim, potansiyel gücümüz bu iki OSB ile nihayete ermemeli ve HACIBEKTAŞ ilçemiz ile Avanos ilçemize bağlı KALABA beldesinde OSB kurulumuna yönelik çalışmalara zaman geçirmeden başlanmalı diye düşünüyoruz.

Artan sanayi gücümüz ile bu şehrin ciddi ihracat rakamlarına ulaşması içten bile değil. Sadece NEVŞEHİR ve ACIGÖL OSB’de bu yıl içerisinde işletmeye açılacak tesisler ile birlikte toplamda 3 bine yakın  insanımızın evine aş götürüyor olması, bizleri ne denli sevindiriyor ve gururlandırıyorsa, elbette AVANOS OSB ve KARAHASANLI SERA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’nde üretime başlanması ve istihdam halkasının daha da artırılması bizleri bölgenin gelişimi adına daha da ÜMİTVAR hale getirecektir.

Ama ne olursa olsun, nasıl bir bakış açısı ortaya konulursa konulsun,  Avanos ilçesine bağlı KALABA beldemizde ve HACIBEKTAŞ ilçesinin, Kırşehir’in MUCUR ilçesi ile bütünleştiği alanda bir OSB’nin oluşturularak üretim sürecine başlanılması için bir hareket içerisinde olunması, bizlerin sevincini ve gururunu daha da etkin hale getirecektir.

Şehrimin her alanda olduğu gibi SANAYİ ALANINDA DA GELİŞİM İVMESİ KAZANMASI ADINA İŞİTMEYEN KULAK, GÖRMEYEN GÖZ ve DİLLENDİRMEYEN DİL olmayalım muhterem idareci, STK ve siyaset ehillerimiz.

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam