
NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Nevşehir’in Ürgüp ilçesinin Aksalur Mahallesinde 8 odalı eski bir evde kaçak kazı yaptıkları belirlenen 3 kişi, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince suçüstü yakalandı.
Ürgüp ilçesinin Aksalur Mahallesindeki bir evde kaçak kazı yapıldığı yönünde alınan ihbarı değerlendiren Jandarma ekipleri, M.S. isimli bir şahsa ait 8 odalı ev ve eklentilerinde M.A.G,A.T. ve S.D.G. isimli şüphelileri kaçak kazı yaptıkları bir sırada suçüstü yakaladı.
3 şüpheli ile birlikte kazıda kullanıldığı belirtilen 8 adet kazı malzemesi, 2 Adet hilti, 7 Adet hilti ucu,4 Adet merdiven,21 Adet aydınlatma malzemesi, 3 Adet baret ve 4 Adet muhtelif malzemeye el konuldu.
Olay şüphelileri M.A.G, A.T. ve S.D.B. isimli şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcısının talimatıyla, 2863 sayılı Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefetten soruşturma başlatıldı.


