
NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Nevşehir Valiliğinin himayelerinde Göreme Belediyesi ve Kapadokya Atçılık Kültür Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen Kapadokya At Festivali renkli görüntülerle sona erdi. Festivalin son gönünde JAKEM Komutanlığı başta olmak üzere diğer atçılık işletmelerindeki atlar hünerlerini sergilediler.
Nevşehir Valisi. Ali Fidan ve eşi Prof. Dr. Sn. Fatma Fidan, Nevşehir Valiliği himayelerinde, Göreme Belediyesi ve Kapadokya Atçılık Kültür Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve üç gündür İlimizde devam eden Kapadokya At ve Atçılık Festivaline katılarak, JAKEM Komutanlığı başta olmak üzere birlikler tarafından düzenlenen geleneksel atçılık gösterilerini izledi.
Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren’in yanı sıra protokol mensupları ve çok sayıda vatandaşın Göreme Festival alanındaki gösterisi izleyen Vali Fidan; geleneksel ata sporlarını tanıtmak, yerel zanaatlarımızı desteklemek ve at sevgisini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenen bu anlamlı festivalde emeği geçenlere teşekkür etti.