reklam
reklam

NEVŞEHİRLİLER YURT DIŞI TATİLİ İÇİN KKTC’Nİ TERCİH ETTİ « nevsehir haber

24 Nisan 2025 - 21:14

NEVŞEHİRLİLER YURT DIŞI TATİLİ İÇİN KKTC’Nİ TERCİH ETTİ

Son Güncelleme :

23 Nisan 2025 - 9:58

reklam
NEVŞEHİRLİLER YURT DIŞI TATİLİ İÇİN KKTC’Nİ TERCİH ETTİ
reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Nevşehirliler yurt dışı tatili için,  Yunan Adalarını değil, doğa, kültür, gastronomi ve deniz için en ideal mekanlara sahip Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC)’ndeki doğal, tarihi ve kültürel merkezlerini tercih etti.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kıbrıs Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği’nin (KITSAB) davetlisi olarak kalabalık bir heyetle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret etmesi üzerine Türkiye ve Kıbrıs arasındaki turizmin geliştirilmesi kapsamında düzenlenen iş birliği protokolü sonucu ilk grup Kapadokya’dan hareket etti.

Bu kapsamda da  Nevşehir ve Ürgüp’te ikamet eden hemşehrilerimizden oluşan ekip,  Ercan Havaalanı’na seyahat ederek ‘’Kıbrıs’ın sadece talih oyunları ile değil; denizi yanında ayrıca gastronomi, tarih ve kültürel zenginlikleri ile de ön plana çıkmasını istiyoruz’’ şeklinde konuştular.

Bu konuda açıklama yapan TURSAB BTK. Başkan Yardımcısı ve TURSAB İç Turizm İhtisas Başkan Yardımcısı İsmail Sucu,  yurtdışına çıkacak Türk vatandaşlarının önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitmesini önerirken, ‘‘KKTC’nin sadece talih oyunları ile değil, konaklama tesislerinde her şey dahil sistemli   beş yıldızlı mükemmel otellerinin yanında ,  deniziyle birlikte,  turistik imkanları olan tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra gastronomisi, dağcılık faaliyetleri, dalış turizmi gibi etkinlikleri içinde barındıran kültür turizminin ön planda bir destinasyonudur.’’ açıklamasında bulundu.

Özellikle son zamanlarda yaşanan olaylardan dolayı, Kuzey Kıbrıs’a destek amaçlı gezilerini sürdüreceğini bildiren İsmail Sucu, tüm Türk vatandaşlarını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret etmeye davet etti.

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam