
NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri sorumluluk alanı içerisinde bulunan okul servis araçlarını denetledi.
Konuya ilişkin olarak alınan bilgilere göre, İçişleri Bakanlığının “Güvenli Okul – Güvenli Gelecek, “Çocukların Eğitim Süreçlerinin Güvenliğine İlişkin Koruyucu ve Önleyici Hizmet ve Tedbirlerin Artırılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü” ve “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetim Uygulaması” projeleri kapsamında; “2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrencilerin Güvenliği” çerçevesinde denetleme yaptı.
Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 119 Okul taşıtı kontrol edilerek 9 araç sürücüsüne, 2918 sayılı Karayolu Trafik Kanununun ilgili maddeleri gereği cezai işlem uygulandı.