
NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Aman efendim, yanlış anlamayın sakın haaa, bu fotoğrafların DÜNYA ile zerrece ilişkisi ve ilintisi yok. VENÜS gezegeninin yüzeysel coğrafik ve doğal yapıları ile ilgilenen bir muhterem, teleskobu ile oldukça net şekilde çekip bize gönderdi bu fotoğrafları, başka anlam neyim yüklemeyin sakın ha; DÜNYALIK değil bu fotoğraf karelerindeki yerleşimler, Türkiye ve sonrasında Kapadokya bölgesi ile de uzaktan yakından ilgisi de yok, aman diyeyim karıştırmayın tamam mı ? Hem nemize gerek ki; biz VENÜS gezegeni değerlerine sahip çıkmada üzerine başka bir şehir asla ama asla tanımadığımız bir coğrafyada ikamet eyliyoruz.
Bize VENÜS gezegenin muhteşem coğrafyası yetiyor da artıyor zaten.
Arkadaşımız da teleskobu ile nasıl bir simetrik açı çizmiş ise, nasıl da kaya yerleşimleri çekti ise acayibinden ve garayibinden müstesna görüntüler ortaya çıkmış değil mi muhteremlerim.?
Sanki VENÜS gezegeni değil de , bizim yıllardan beri ifadelendirmeye çalıştığımız yaşlı DÜNYA mıza ait ülkemizin, KAPADOKYA olarak da bilinen bir yere de nasıl da benziyor. !
Sanki, hani böylesine bir yer ,hemen şehrimizin yanı başında Yeni ve Lale Sanayi Sitelerine hemen varmadan, Nevşehir Adnan Menderes Şehirlerarası Otobüs Terminalinin hemen karşısında bulunan ARILIK HARABELERİNE nasıl da benziyor, tıpatıp aynısının tıpkısı mübarek ya.
Düşünebiliyor musunuz, böyle bir mekanlar topluluğu NEVŞEHİR’DE NEYİM OLACAK, BENİM PEK AZİZ VE MUHTEREMLERİM, BÖYLE BİR YERİ TURİZME KAZANDIRABİLMEK İÇİN GECELİ GÜNDÜZLÜ ÇALIŞIR, ALT VE ÜST YAPISAL DEĞERLERİ İLE YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN ZİYARETİNE AÇIVERİRLER.
Amma neylerisiniz ki bu fotoğraflar, garibim VENÜS gezegenine ait.
Ne yaparsınız bizlerde gazeteci olarak DÜNYALIK işleri bıraktık artık, VENÜS gezegeni ile vakit harcıyoruz.
DÜNYA bıraktık artık TÜRKİYE’de, hele hele KAPADOKYA’YA ANA MERKEZLİK YAPAN NEVŞEHİR GİBİ BİR YERDE, yapacak başka bir iş kalmayınca, normal oluyor demek ki bu tür işler.