reklam
reklam

Çevre şehirler potansiyel değerleriyle UYUM halinde büyüme derdinde , Biz UYUM halinde UYUMA derdinde « nevsehir haber

7 Ekim 2025 - 07:06

Çevre şehirler potansiyel değerleriyle UYUM halinde büyüme derdinde , Biz UYUM halinde UYUMA derdinde

reklam
Çevre şehirler potansiyel değerleriyle UYUM halinde büyüme derdinde , Biz UYUM halinde UYUMA derdinde
Son Güncelleme :

30 Temmuz 2023 - 10:59

reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Bir şehrin topyekun ekonomik anlamda büyüme, gelişme ve kalkınma yolunda her türlü dinamikleri YERLİ YERİNDE bir şehir olmamıza rağmen, UYUMAYA olan UYUMUMUZUN, yıllardan beri UYUMSUZLUK göstermediği ender Dünya şehirlerinden biri olmanın sonsuz değerleriyle hayatımızı sürdürebiliyoruz ne yazık ki.

Rabbimizin bu coğrafya üzerindeki insanlara bahşettiği en nitelikli HARİKALAR DİYARI vasfına sahip bir şehir olmanın yanında tarımda, hayvancılıkta, madencilikte ve sanayinin gelişimi anlamında,  devasa nimetlere sahip bir şehir olmanın yanında mistik değerleriyle de gönül sazımızı titreten HACIBEKTAŞ-I VELİ gibi bir büyük şahsiyetin şereflendirdiği bu şehirde her ne hikmet ise, yıllar yılı ifade edilen değerlerle her zeminde rekabet edebilen bir potansiyele sahip bulunmamıza karşın  ,halen bir büyük UYUM halinde UYUMA ile sonuçlanan bir değerle özdeş hale getirebiliyoruz.

Bir başka şehir insanların arayıpta bulamadığı nice büyümenin gelişmenin ve kalkınmanın önünü açabilecek dev rezervlerle donatılı bu şehir, halen ekonomik ölçülerde kendinden beklenilen gelişmeyi ortaya koyamıyor.

Milyonlarca metrekarelik sera alanını değerlendirerek, TÜRKİYE SERACILIĞI’nın yanı sıra DÜNYA SERACILIĞINDA bir büyük SES çıkartabilecek bir dinamik güce sahipken, 1 milyon metrekarelik bir alana adeta SIKIŞTIRILMIŞ seracılık faaliyetini çok ta ÜSTÜN BİR MEZİYET gibi sunabilen bir mekanizmal değere ulaşabiliyoruz yaşadığımız coğrafyada. Düşünün bir kez Kalaba,Çalış,Topaklı’dan Kozaklı ilçe merkezine kadar toplamda 31.5 km.lik dümdüz bir ovada, KOZAKLI JEOTERMAL enerjisinden yararlanıp TOPRAKLI ALANDA SERACILIK YAPMA İMKANINA VE POTANSİYELİNE SAHİP bir ŞEHİR VİZYONU, VİZÖRDEKİ bakış açısının yaptığı ARIZALI düşüncelerle kıyıda köşede kalmış üstüne üstlük TOPRAKSIZ SERA’YI BİR BÜYÜK GÜÇ anlamında değer altına alabiliyor.

Eşsiz KAPADOKYA’nın bir büyük MARKA değeri gücünden sanayi başta her zeminde binlerce insanın iş ve aş kazanabileceği güce ulaşmak varken,biz bunların bile farkında olmadan YILLAR YILI UYUM içerisinde UYUMA yı en temel siyasi ve iktisadi değer olarak ele alabiliyoruz.

PERLİT gibi VOLKANİK bir değeri yüce RABBİM PONZA madeni ile bize bahşediyor, ama biz bunu İKTİSADİ anlamda bir gelişme ve büyüme GÜCÜ haline getirebilecek BİLİMSEL yöntemlerde yararlanarak ciddi bir EKONOMİK GÜÇ KAPISI yapabilecekken bir büyük UYUM içerisinde, eş dost ziyareti, muhabbet havası içerisinde DEĞERLENDİRMEME adına ne gibi mekanizmal bir güç oluşturmak gerekiyorsa bunları bir eksiksiz ifa etmekten geri durmuyoruz.

PATATES’i, ÜZÜMÜ,FASÜLYEYİ,KABAK ÇEKİRDİĞİNİ SANAYİLEŞTİREREK bölgesel anlamda daha fazla KATMADEĞER ortaya koyup, insanımızın cebine daha yüklü para koyup, gerek bölgesel ve gerekse ülkesel gelişim adına İVME kazandırmak varken,biz bir büyük UYUM içerisinde UYUMAYA İVME kazandırma peşinde olabiliyoruz.

GÜLŞEHİR’DEKİ GÖKÇETOPRAK ,ACIGÖL AĞILLI VE KARABURNA KÖYÜNDEKİ YAZILI KAYALARIN, YAĞMUR VE KAR SULARI İLE VE BİLİNÇSİZ VATANDAŞLARLA TAHRİP OLMA RİSKİNE KARŞI, DAHA ETKİN ŞEKİLDE KORUMA altına alınmalı diye gırtlağımızı PATLATIRCASINA haykırıyoruz, ama halen muhteremler,  UYUMA UYUMUNU PATLATIRCASINA bu noktada hiçbir girişim ortaya koyamıyor.

KAPADOKYA bölgesi tarihine ciddi anlamda IŞIK TUTABİLECEK, TARİHSEL HAZİNE olarak da izah edilmesi mümkün olan ve şehrimdeki toplamda 33 olan HÖYÜK yerleşimleri içerisinde yer alan  GÜLŞEHİR OVAÖREN KÖYÜ’ndeki YASSIHÖYÜK ve TOPAKHÖYÜK  ile ÜRGÜP ilçesine bağlı ŞAHİNEFENDİ KÖYÜNÜN KUŞCİN mevkiindeki  SOBESOS ANTİK KENTİ KAZI çalışmaları, kültürel anlamda GÜNDEMİMİZDE olmasına rağmen bizler bu noktalarda da UYUMA UYUMUMUZU hiç ama hiç kimselere KAPTIRMADAN Hizmet eksenli siyasetten söz edebilir hale gelebiliyoruz.

Alkışlıyoruz KAYSERİ, AKSARAY,NİĞDE VE YOZGAT’ı. Çalışan demir paslanmaz kardeşlerim, el birliği,gönül birliği ile üretim,üretim üretim. Biz ise ZİYARET, ZİYARET, ZİYARET. Yoktur başka bir bildiğimiz zaten. Siz icraatlarınıza devam edin biz de bi zahmet yarım kalan ZİYARET turlarına devam edelim.

Türkçesi, sizler UYUM halinde UYUMAYA devam edin, biz düşüncelerimizle muhterem HALKIMIZIN bölgemiz ile ilgili BİLGİLERİNİ, potansiyel dinamiklerimize yönelik bilgi dağarcıklarını TAZELEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ MUHTEREM İDARECİ , STK ve SİYASET EHİLLERİMİZ.

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN
reklam