
NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Kapadokya bölgesinde gökyüzünden sıcak hava balon turları ile gezen turist sayısında geçen yılın Mart ayı dönemine göre19 bin civarında bir düşüş yaşandığı bilgisi aktarıldı.
Nevşehir Valiliğinin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü verilerine dayandırdığı açıklamasına göre, UNESCO’nun hem Dünya Kültür ve hem de Dünya Doğal Miras listesine dahil ettiği dünyanın 22 merkezinden biri olmasının yanı sıra Türkiye’den 1985 yılında alınan ilk ve tek yer olan Kapadokya bölgesinde düzenlenen sıcak hava balon turuna geçtiğimiz Mart ayında 8 bin 973 turist katıldı.
2022 yılında 15 gün boyunca devam eden Mart ayı turlarında 1370 uçuş ile 27 bin 431 turist bölgeyi kuş bakışı izlerken bu sayı bu yılın Mart ayında ciddi anlamda bir düşüş eğilimi yaşadı.
Bölgede geçtiğimiz Mart ayında yapılan 10 günlük uçuşta 935 sıcak hava balonu uçuşu gerçekleşti.