reklam
reklam

MUSTAFAPAŞA KÖYÜNDEKİ MANASTIR VADİSİ , BİR DESTİNASYON ALANI OLARAK KAPADOKYA TURİZMİNE KAZANDIRILIYOR « nevsehir haber

5 Ekim 2025 - 01:45

MUSTAFAPAŞA KÖYÜNDEKİ MANASTIR VADİSİ , BİR DESTİNASYON ALANI OLARAK KAPADOKYA TURİZMİNE KAZANDIRILIYOR

Son Güncelleme :

25 Ocak 2023 - 17:08

reklam
MUSTAFAPAŞA KÖYÜNDEKİ MANASTIR VADİSİ , BİR DESTİNASYON ALANI OLARAK KAPADOKYA TURİZMİNE KAZANDIRILIYOR
reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Türkiye’nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinin,  turizm potansiyelini artırması hedefiyle hayata geçirilen “Manastır Vadisi Düzenleme Projesi” çerçevesinde yapılan restorasyon ve düzenleme çalışmalarının bu yıl içerisinde tamamlanacağı bildirildi.

Dünya Turizm Örgütü tarafından 2021 yılında dünyanın en iyi köyü olarak seçilen Ürgüp ilçesine bağlı  Mustafapaşa köyünde,  yeni bir açık hava müzesi oluşturmak için Konya Ovası Projesi Bölge İdaresi Başkanlığı ve Ahiler Kalkınma Ajansı desteğiyle, 5 kilisenin restorasyon ve sağlamlaştırılması yapılırken, Vadinin girişine karşılama merkezi ile bölgenin el sanatları ürünlerinin değerlendirileceği hediyelik eşya satış mağazaları ve kafeteryalar da yapılıyor.
Birkaç ay sonra hizmete açılacak olan yeni turizm alanı Kapadokya’ya ayrı bir ahank katması bekleniyor.

Çalışmaların yapıldığı alanlarda incelemede bulunan Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru, Manastır Vadisi proje ile Kapadokya bölgesinde farklı bir turistik gezi alanının oluşturulacağını belirterek şunları söyledi.;  “Manastır Vadisindeki 5 kilise, tuvaletler, çeşme, aş evi, halı mağazası ve daha önce köy çarşısı olarak kullanılan yerlerin turizme kazandırılması açısından yapılan çalışmaların yüzde yetmişlik bölümü tamamlandı.
Kapadokya’ya yeni bir turizm alanı kazandırıyoruz. Yaklaşık 20 bin metrekarelik alanı kapsayan Manastır Vadisindeki çalışmalar tamamlandığında,  bölgeye gelen turistlerin konaklama sürelerini daha da uzaması için bu çalışmaları yürütüyoruz. Tüm paydaşlarımızla birlikte projenin 2023 yılında tamamlanmasını planlıyoruz. Manastır Vadisini bölge turizmine kazandırarak, yılda 100 bin turistin bu vadiyi gezmesini hedefliyoruz.Bu bölgede bundan 100-150 yıl önce yaşamış olan Rumların yaşam tarzlarını günümüze tekrar uyarlamak istiyoruz. Bölgede bilinen turistik yerlerin haricinde, 20 bin metrekarelik geniş bir alanda turistlerin yaklaşık yarım gün vakit geçirmelerini sağlayarak konaklama sürelerini de artırmış olacağız. Amacımız yıllar önce bu bölgede yaşayan insanların bir günü nasıl geçirdiklerini turistlere aktaracağız.” dedi.

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam