
NEVŞEHİR(TRENDHABER)-MAHİR POLAT
Nevşehir de gözler 27 Kasım Pazar günü yapılacak olan İYİPARTİ Merkez ilçe başkanlığı kongresinde Mevcut ilçe başkanı Gürbüz Ekici ile eski il başkanı Ömer Ay döneminde Acıgöl ilçe yönetiminde görev yapan Hüseyin Irmak adaylıklarını günler öncesinde açıkladılar, her iki adayda seçimlere iddialı olduklarını beyan etmelerine karşın gayet centilmence demokratik bir çizgi içinde rekabet içindeler. Çarşıda, kahvehanede, iş yerlerinde hemen hemen her yerde kongre ile ilgili konuşmalarla karşılaştık. Nevşehir de bu kongreye karşı ilgi büyük, İktidarından muhalefet partilerine kadar bu kongreye kilitlenmiş durumda. Aynı zamanda sonuçlarının genel seçimler için bir ayna tutacağı kulisler de dillendiriliyor. Pazar günü yapılacak kongre sonuçları İYİPARTİ’nin Aralık ayı sonlarında yapılacak olan İl kongresinde başkan adaylarının çalışmalarını hızlandıracaklarını, Kongrelerde seçilen delege üzerinde ki çalışmalara yönelecekleri görülüyor. dün ve bugün merkez kulislerinde ki gözlemlerimiz safların daha net olarak belirginleşmediğini gösteriyor. Bu kongre sürprizlere gebe gibi görünüyor. Açık ve gizli ittifakların bu saatlerde belli olacağı gözlemleniyor. Ofislerde ki hareketlilikler gece boyunca devam edeceği görülüyor.
Merkez ilçe kongresinde 393 delege oy kullanacak, bu delegeler başkanlarını ve yönetimlerini seçecekleri gibi , 278 il delegelerini de belirleyecekler. Aldığımız bilgiye göre Acıgöl ilçe kongresi eksik evrak nedeniyle yapılamadığını, yetiştirilebilirse Acıgöl kongresinin yapılacağını söyleniliyor.
Merkez ilçe başkan adayları olan Gürbüz Ekici ve Hüseyin Irmak yarın yapılacak kongre için Nevsehirtrendhaber aracılığımızla delegelere mesajlarını ilettiler.
İYİ Parti Merkez İlçe Başkan adayı Hüseyin Irmak gönderdiği mesajda delegeye seslenerek; “Değerli İYİ Partilimiz27 Kasım 2022 Pazar günü yapılacak Nevşehir merkez ilçe kongremize delegelerimizle birlikte
bütün üyelerimizin katılmasını bekliyor, birlik ve beraberlik içinde ve şölen havasında geçmesini diliyoruz. Genç, dinamik, eğitimli ve çalışmak isteyen bir yönetim oluşturdum. İlimizde partimizi büyütmeye talibiz. Amacımız sadece kongre kazanmak değil 7 ay sonra yapılacak seçimi kazanmaktır. Oy pusulamız SARI renkli olandır. Desteklerinizi bekliyor Kazananın İYİ Parti olmasını diliyorum.
Selam, Sevgi ve saygılar.” ifadesini kullandı.
Diğer aday ve hali hazırdaki İYİ Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Gürbüz Ekici de, delegeye seslendiği mesaj da; “Yarın yapılacak olan 3. Olağan Merkez ilçe kongremiz birlik beraberlik duyguları içinde geçeceğini bu ruh ve düşüncelerimle Kongremize delegelerimizle birlikte tüm üyelerimiz ve Nevşehirli vatandaşlarımız davetlidir. Bu kongreler İYİPARTİ”yi iktidara taşıyacak kadroları seçecek önemde olan kongrelerdir. Bu kongrede ve kongre sonrası” sen ben yok ,biz varız” düsturu ile partimizi iktidara taşıyacak her türlü özveriyi birlikte yaparak canla başla çalışacağız. Son olarak ” RENGİMİZ BEYAZ, ÖNÜMÜZDE GÜNEŞ HEDEFİMİZ İKTİDAR” sözleri ile güveninize talibim” diyerek bitirdi.
Bizler ”TREND HABER”sitesi olarak her iki adaya çıktıkları bu yolda başarılar diliyor. Bu kongrelerin İYİPARTİ camiasına, Nevşehir’e ve Ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

