


Kapadokya Alan Yönetimi Başkanlığının ticari film,reklam çekimleri için belirlediği ücret el yakıyor
NEVŞEHİR (TRENDHABER)- Kapadokya Alan Yönetimi Başkanlığının sorumluluk alanlarında ticari amaçlı olarak çekimi yapılacak sinema, TV film,dizi ve reklam amaçlı çekimlerde uygulanacak fiyat listesi yayımlandı.
Resmi Gazete’nin 15 Mart 2022 tarihinde de yayımlanarak yürürlüğe giren 2022 yılı içerisinde uygulamaya ilişkin ilk tepke de yıllardan beri Kapadokya bölgesinin tanıtımı için canını dişine takan,sabaha kadar süren çekimlerde yatak yorgan yüzü görmeyen bölgenin sevilen simalarından Mustafa Kırboğa’dan tepki geldi.
20 yılı aşkın bir zamandan beri bölgedeki dizi,sinema filmi,reklam firmalarının çekimlerinde cast direktörlüğünü üstlenen Kapadokya sevdalısı Mustafa Kırboğa, Kapadokya Alan Yönetimi Başkanlığının 2022 yılına ilişkin olarak belirlediği fiyatlar üzerinden artık Kapadokya bölgesinde yerli ve yabancı bir yapımcının çekim yapacağını düşünmediğini belirterek, başkanlığın belirlenen fiyatları yeniden gözden geçirmesi dileğinde bulundu.
Kapadokya Alan Yönetimi Başkanlığı tarafından belirlenen yeni fiyat tarifesine göre, Kapadokya Alan Yönetimi Başkanlığı sorumluluk alanına giren alanlarda çekimi yapılacak bir reklam filminin saniyelik ücreti KDV dahil 10 bin TL olarak belirlenirken , ticari anlamdaki dizi,sinema filmi ve tv filmi için alanda çekim yapacak çekim ekibi, bulundukları her gün için de Kapadokya Alan Yönetimi Başkanlığı’na 3 bin 500 TL ödemek zorunda.
Diğer taraftan ise bölgede yine ticari amaçlı olarak fotoğraf çekimi yapacak fotoğraf sanatçıları da 300 TL ile 3 bin TL arasında bir fiyat ödeme zorunluluğu ile karşı karşıya.
Bir yanda tüm dünya sinemacılarına açık çağrı yapıp ‘KAPADOKYA DOĞAL FİLM PLATOSUDUR,.GELİN BOL BOL FİLM ÇEKİMİ YAPARAK KAPADOKYA YI DÜNYA İNSANLARINA TANITIN’ mesajları veririz,ancak GEREK Avrupa ve gerekse farklı ülkelerden çekim için ekipler geldiğinde de ‘HOOOPPPP KARDEŞİM, ÇEKİM YAPACAKSAN PAMUK ELLERİNİ CEBİNE BİR AT BAKALIM, BURASI KAPADOKYA’ DEMEYİ DE KENDİMİZE BİR GÖREV ŞUURU EDİNİRİZ.
Kapadokya ahh güzelim Kapadokya ahhh. . Bari şunun şurasına ‘KAPADIK YA, KAPADIK ‘ diye yazın da cümle dünya bilsin, ne siz uğraş verin, nede biz gazeteciler ‘Ha gayret,eyy dünya insanları, koşun koşun Kapadokya’ya’ deme ihtiyacı duymayalım, olmaz mı muhterem yöneticilerimiz ?