
NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Nevşehir’in’in Gülşehir ilçesinde 300 koyununu otlatmak için tepeye çıkartan Serkan Korkutmaz isimli çoban,4 günden beri mahsur kaldığı yerden Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekiplerince kurtarıldı.
Alınan bilgilere göre, Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Gülşehir ilçesinin Ovaören köyünün Gökçetepe mevkiine , 300 koyunu otlatmak için götüren çoban Serkan Korkutmaz, yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı.
Yiyeceği ekmeği bitme noktasına gelen Serkan Korkutmaz’ın imdadına Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri, kardan kapanan yolu greyder yardımıyla açarak çoban Serkan Korkutmaz ile 300 koyunun köydeki ağıla ulaşmasını sağladı.
Korkutmaz; “Özel İdare ekibinden Allah razı olsun. 300 küçükbaş hayvanım 4 gündür susuz. 2 km aşağıda çeşme var ama kardan gidemedik. Benim de ekmeğim bitmişti. Greyder açtı şükür, ekmek almaya gideceğim.” diyerek kurtarma ekibine teşekkür etti.
Ovaören köy muhtarı da ;“Yoğun kar yağışı nedeiyle Serkan kardeşimiz burada mahsur kaldı. Yetkililer geldi, yolu açtı. Kurtardık. Allah razı olsun.” Şeklinde konuştu.
Kurtarma çalışmasına katılan İl Özel İdaresi personeli Orhan Kürekli ‘ de : “Yaptığımız Çalışmayla buradaki vatandaşı özel idare ekibi olarak kurtardık. 50-60 cm kar vardı. Sıkıntısını giderdik arkadaşın. Allah devletimize zeval vermesin.”dedi.



