reklam
reklam

CHP Lideri Kılıçdaroğlu,Anadolu Buluşması- Yerel Medya 2021 Çalıştayına Katıldı « nevsehir haber

17 Ekim 2025 - 01:32

CHP Lideri Kılıçdaroğlu,Anadolu Buluşması- Yerel Medya 2021 Çalıştayına Katıldı

Son Güncelleme :

17 Ekim 2021 - 13:23

reklam
CHP Lideri Kılıçdaroğlu,Anadolu Buluşması- Yerel Medya 2021 Çalıştayına Katıldı
reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Muğla’nın Marmaris ilçesinde, ‘Anadolu Buluşması-Yerel Medya 2021 Çalıştayı’nın ikincisi, üç yıl aradan sonra 62 şehirden 400 basın mensubunun katımlıyla ‘Yerel medya sorunları ve çözüm önerileri’ adı altında düzenlendi..

Marmaris Belediyesi ile CHP Genel Merkezi’nin işbirliği ile Marmaris’de düzenlenen buluşmanın son gününe CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu katılarak bir konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu, siyasi iktidarın medyayı büyük bir baskı altına aldığını öne sürerek şunları söyledi; “ Eğer bir iktidar medyayı sürekli kendini öven bir organ haline getirmek istiyorsa bağımsız medyayı bir şekilde yok etmek isteyecektir. Bunun birinci yolu medya patronunu acaba nasıl susturabilirim ? Onun için vergi denetimlerine nasıl yaparım?  incelemeleri nasıl başlatabilirim,yargıyı nasıl kullanabilirim? ,gazeteyi artık bundan sonra televizyonu ile kime satacaksın baskısını nasıl uygulayabilirim.? Türkiye’nin yaşadığı temel sorunlardan biridir.Medya patronu üzerinde yoğun bir baskı, direnebilirse tamam ama direnemezse bu işten vazgeçiyor. Bu olaydan yola çıkarak medyanın yaşadığı sorunları dile getirmek istiyorum. Basın İlan Kurumu aslında çok iyi niyetlerle kurulmuştur. Ama bugün iktidarı sorguladığı için ben size ceza veriyorum ve size ilan vermiyorum diyen bir infaz kurumuna dönüşmüştür.Bu çok ciddi bir sorundur. Bizim bugüne kadar hiç  tanık olmadığımız gelişmeleri ve olayları birebir görüyoruz ve tanık oluyoruz.  Türkiye’nin bundan çıkması gerekir. Radyo Televizyon Üst Kurulu, kuruluş amacının tümüyle dışına çıkmış durumda şu anda.RTÜK  iktidara eleştiren televizyonlara nasıl cevap veririm arayışı içerisinde.Bu  arayışa kilitlenirseniz medyanın bağımsızlığını ve özgürlüğünü mahvedersiniz. Bir anlamda sansür kurulu olmanın dışına çıkmaktır.Sadece politikalardan oluşan bu kurul,elbetteki tepeden gelen talimatların gereğini yapan bir kuruma daha kısa sürede dönüşebilir.Bunun da dönüşmesi lazım.Tüm bunların dışında medya patronuna baskı yapıyorsunuz, Basın İlan Kurumu aracılığıyla ilanları kesiyorsunuz, RTÜK aracılığıyla radyo ve televizyonlara ceza veriyorsunuz,. Bu yetmiyor bazen yangıyı da sopa olarak kullanıyorsunuz. “ dedi.

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam