reklam
reklam

GÜLERİZ AĞLANACAK HALİMİZE « nevsehir haber

8 Kasım 2025 - 15:58

GÜLERİZ AĞLANACAK HALİMİZE

Son Güncelleme :

08 Ekim 2021 - 9:27

reklam
GÜLERİZ AĞLANACAK HALİMİZE
reklam

YAZ DÖNEMİNİ BİR GÜZEL ES GEÇTİK, SOĞUKLARIN  BAŞLANGICINDA HIRKA DAĞINDA “GENÇLİK BULUŞMALARI” YAPIYORUZ

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Soğukların hissedilir düzeyde yaşandığı bu ay içerisinde ,Hacıbektaş-ı Veli’nin vefatının 750. Yılı münasebetiyle   Hırka Dağı’nda yapılması planlanan ‘Bir Olalım, İri Olalım,Diri Olalım Gençlik Buluşmaları “ hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Vali Becel, beraberindeki bir heyet ile birlikte 1680 metre yükseklikteki hırka Dağı’nda incelemelerde bulundu.

Pandemi’de normal hayata dönülmeye başlandığı Haziran ayından itibaren, UNESCO tarafından 2021 yılının Hacıbektaş Veli yılı ilan edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülke genelinde bu kapsamlı etkinliklerin yapılması yönünde bir de kararname hazırlatmıştı.

2021 yılının Hacıbektaş Veli yılı olduğu bilgisi Nisan ayı içerisinde çıkmasına rağmen, Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri İlkbahar yorgunluğu içerisinde olacak ki,bu kapsamlı etkinliği , Pandemi şartlarının hafifletilmesi ile birlikte Haziran,Temmuz, Ağustos ve belki de Eylül ayı içerisinde yapılması daha uygun bir hava şartı potansiyeli bulunmasına rağmen,  soğukların ciddi anlamda hissedildiği bir süreçte bir dağ başında yapmayı daha uygun gördü.

İletişim çağının en verimli dönemlerini yaşadığımız böyle bir süreçte, yaz dönemindeki sıcaklığı ve gece serinliğini hiçbir şekilde ele alamayan muhterem yöneticilerimizin,  Ekim aylarının sonuna doğru planladıkları bu organizasyon ile  Soğuk Algınlığı ve buna paralel olarak daha farklı  sağlık sorunlarına da çok net bir şekilde açık kapı aralayabilecek bir süreçte,  böyle bir etkinliğe imza atmalarına anlam veremediğimizi ifade ediyor, yaz dönemlerinde yapılması gereken böylesine önemli bir organizasyonda bu etkinliğe katılacak tüm gençlerimize şimdiden,  sağlıklı buluşma yapmalarını temenni ediyoruz.

Genellikle kamp süreçlerinin İlkbahar sonu ve Yaz dönemi içerisinde ele alındığı günümüz dünyasında,  inşallah bu etkinlik sağlık sorunları oluşmadan tamamlanır düşüncesi içerisinde olduğumuzu buradan pek bi muhterem Gençlik ve Spor Bakanlığımızın engin kamp bilgileri ile donatılı yetkililerine iletmek isteriz.

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam