
NEVŞEHİR(TREND HABER)- AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları Başkanlığınca, ‘Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda sloganı ile Haziran ayında başlatılan ‘ Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali Buluşmaları’ Nevşehir’de devam etti.
Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesindeki bir restaurantta Nevşehir’deki kadın sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri ile kahvaltıda bir araya gelen AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir,Türkiye’nin her alanda kalkınma ve büyümesinde vazgeçilmez bir potansiyel oluşturan kadınların, özellikle ekonomik anlamda yöresel değerleri de baz alarak ortaya koydukları çalışmalarla bir yanda aile bütçelerine katkı sağlarken, diğer yanda oluşturdukları işletmeler yardımıyla da ülke kalkınmasında öncü bir misyon üstlendiklerini söyledi.
Keşir şöyle konuştu: “ Haziran ayında AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları Başkanlığınca ilk olarak Hakkari’de başlattığımız Kadınlarla Büyük Türkiye yolunda sloganı ile kadınlarımızın başarı hikayelerini dinliyoruz. Kadınlarımızla bir araya gelip, ortaya koyabilecekleri yatırımlarına sağlanan devlet desteklerini bizzat işin uzmanı olan kişilerden öğrenme imkanı buluyorlar.Kalkınmanın bir parçası olan kadınlarımıza bu özelliklerini hatırlatmanın yanı sıra, parlak fikirlerini de kendilerinden bu buluşmalarda dinleme imkanı buluyoruz. Başta tarım,ticaret ve kooperatifleşme sürecinde kadınlarımızdan başarı hikayelerini dinliyoruz. Bu etkinliğimiz 24. Buluşma. İnanıyorum ki kadınlarımızın burada da önemli başarılarını öğreneceğiz. Farklı alanlarda işletmeler oluşturan kadınlarımız bu çalışmaları ile de geleceğe olan güvenlerini de sergiliyorlar. “ dedi.
Düzenlenen etkinliğe AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, AK Parti Nevşehir Kadınlar Kolu Başkanı Ayşe Bilgiç ve Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü’nün yanı sıra kadınların oluşturduğu sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri katıldı.