
NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Nevşehir Valisi İnci Sezer’in Nevşehir’e kazandırmayı hedeflediği Kadın Yaşam Evleri Projesi’ne Güzelyurt Mahallesi kadınlarından tam destek geldi.
Güzelyurt Mahalle Muhtarı Halit Yüncü başkanlığında, mahallede yaşayan kadın temsilcilerle birlikte, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’i makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Güzelyurt Mahalle Muhtarı Halit Yüncü, Becel’in hayata geçirmeyi hedeflediği Kadın Yaşam Evleri Projesinin bir an önce uygulamaya konulması arzusu içerisinde olduklarını ifade etti.
Söz konusu projenin öncelikli olarak Güzelyurt Mahallesi’nde hayata geçirilmesi noktasında üzerlerine düşeni yerine getirme kararlılığı içerisinde olduğunu dile getiren Yüncü, diğer mahallerde de oluşturulması amaçlayan böyle bir projenin kadınların ekonomik anlamda çaba harcamalarının yanı sıra sosyal ve sanatsal alanlardaki etkinliklerinin de artmasına önemli katkı sunacağına inandığını kaydetti.
Vali Becel’de ,ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi.Kadınların sosyal alanlarda olduğu kadar ekonomik anlamda da toplumsal hayatta öncü misyonu üstlendiklerini ifade eden Becel, Kadın Yaşam Evlerinin bu doğrultuda ele alınarak hazırlanmış bir proje olduğunu vurguladı.