reklam
reklam

GENÇ ÇİFTLER, ÖZEL ANLARI İÇİN KAPADOKYA’I TERCİH EDİYOR « nevsehir haber

28 Ekim 2025 - 22:07

GENÇ ÇİFTLER, ÖZEL ANLARI İÇİN KAPADOKYA’I TERCİH EDİYOR

Son Güncelleme :

20 Mayıs 2021 - 17:26

reklam
GENÇ ÇİFTLER, ÖZEL ANLARI İÇİN KAPADOKYA’I TERCİH EDİYOR
reklam

NEVŞEHİR (TREND HABER)- Dünyanın sayılı doğal güzelliklerinden biri olarak değerlendirilen peribacaları,yer altı kent yerleşimleri doğal oluşumlu vadileri  ve balon turları ile Türkiye’nin dışa açılan en önemli pencerelerinden biri olan Kapadokya, evlilik teklifinde bulunan çiftlerin yanı sıra gelin-damatların fotoğraf ve video çekimini yaptırdıkları doğal çekim platosuna dönüştü.

Son yıllarda Göreme beldesindeki Aşk Vadisi’nde gündoğumu ve günbatımında  genç çiftlerin evlilik teklifi ve evlilik fotoğraf ve  Hamile fotoğraflarının videolarının çekimlerine yönelik talepteki artış ,sadece Nevşehir değil, il dışından ve hatta yurt dışından bile çok sayıda fotoğrafçının Kapadokya bölgesinde de yaşamasına neden oldu.

Aşk vadisinde, peribacalarının büyülü manzarasında çocukluk aşkı Avukat Aycan Erdemir’e evlilik teklifi yapan teknisyen Ferdi Özkaplan, Kapadokya bölgesinde bu anı ölümsüzleştirmenin heyecanı içerisinde olduğunu söyledi.

Özkaplan ; “Ankara’da yaşıyorum ve teknisyenim. Aycan ile çocukluğumuzdan beri birlikteyiz, birlikte büyüdük. Sevgilim Aycan ile  burada anılarımız var, çok güzel zamanlar geçirdik, onun için  evlilik teklifimi de burada yapmak istedim. Burası büyülü ve otantik bir yapıya sahip. Doksusu ve insanlarıyla Kapadokya muhteşem bir yer. Bu özel günün de burada olmasını istedim.” Dedi.

Avukat Aycan Erdemir’de “ Almanya’da yaşıyorum, tatil için Türkiye’ye geldim. Kapadokya çok heyecan verici  bir yer, ayrıca bizdeki yeri farklı, ağlamamak için kendimi zor tuttum. Tarihi, otantik geliyor bize Kapadokya. Burada anılarımız var. Kapadokya gündoğumu ve günbatımı ile yaşanası bir yer”

Mersin’in Tarsus ilçesinden düğün fotoğraf ve videolarının çekimi için Kapadokya’yı terci h ettiğini söyleyen Sinan Okan Danacı, “ Tarsus’dan geldim. Fotoğraf çekimi için geldik. Aklımızda bulunduğu için geldik. Kapadokya gayet güzel bir yer,   turistik ve burada yeterince doğa ile baş başayız. Herhangi bir organizasyon ile gelmedik. Çok güzel çok mutluyum süper.”Diyerek duygularını dile getirdi.

Düğün v e evlilik teklifi organizasyonu yaptığını belirten fotoğrafçı Saltuk Buğra Öztürk, “ Profesyonel olarak düğün fotoğrafçılığı yapıyorum. 10 yıldır Kapadokya yaşıyorum. Kapadokya çok büyülü bir yer. Bizde çiftlerimizin bu anını ölümsüzleştirmek için gün doğumu ve gün batımında organizasyonlar yapıyoruz. Onların bu güzel anlarında onların mutluluklarını paylaşıyoruz. Kapadokya’da aktif olarak 6 aylık sezon var. Kış döneminde de bu anı ölümsüzleştirmek istiyoruz. Mayıs-Eylül ayında yoğunluk oluyor. Günlük olarak evlilik teklifi olarak son 7 ayda 70 e yakın organizasyon yaptık. Burada bu işi değişik firmalarda  6 aylık dönemde de 300 ünün üzerinde evlilik teklifi organizasyonları Aşk Vadisi’nde yapıldığını söyleyebilirim. Bunların dışında dış çekimi de var. Bu organizasyonlarda pandemiden fazla etkilenmediğimizi söyleyebilirim. Fotoğraf ve video çekimi için 1,5 saatlik bir organizasyon yapıyoruz. Bize Instagram üzerinden ulaşabiliyorlar. Ağırlıklı olarak organizasyonlarımızı sosyal medya üzerinden yapıyoruz.”

Kapadokya bölgesinde çocukluk döneminden itibaren fotoğrafçılık yaptığını söyleyen Orçun Yıldırım “ çocukluktan beri fotoğrafçılığın içindeyim. 30 yıldır bu işi yapıyoruz. Balonlar ile gizemli büyüsünde gelin damat fotoğraflarını çekiyorum.Kapadokya da artık her ülkeden fotoğrafçı var. Kapadokya’nın gizemli büyüsü, ve balonlar genç  çiftlerin ilgisini çekiyor. Bundan dolayı herkesi Kapadokya’ya gelmelerini isteriz.Artık  Kapadokya doğal çekim platosu oldu. “ dedi.

 

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam