
NEVŞEHİR(TRENDHABER)- 18. Yüzyıl Ankara’sını anlatan yağlıboya tablo, 2 yıl daha sergilenmeye devam edecek.
Ürgüp eski Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, tarihi tablo ile ilgili olarak şu bilgileri aktardı.
Ankara Manzarası Tablosu” iki yıl daha ülkemizde sanatseverlerle buluşacak. Tablo Türkiye’de ilk kez 2018 yılında Koç Üniversitesi VEKAM ve Ankara Rahmi M. Koç Müzesi işbirliği ile düzenlenen “Tarihi dokumak: Bir Kentin Gizemi, Sof Sergisi” ile sergilenmeye başlanmıştı.
18.yy’a tarihlenen yağlıboya tablo; Ankara’yı dönemin yapıları ve mekânlarıyla tasvir etmektedir. Tabloda kentin çarşısından ve şehir hayatından çeşitli sahneler yer almaktadır. Sof feraceli kadınlar, dokuma tezgâhları, tüccarlar ve Ankara’dan yola çıkan kervanların görüntüsüyle Ankara’nın tarihinde tiftik ticaretinin ve sof dokumacılığının önemini gözler önüne sermektedir. Tablonun Osmanlı İmparatorluğunda faaliyetlerini sürdüren Hollandalı tüccarlar tarafından ısmarlanmış veya alınmış olduğu düşünülmektedir. Ankara Rahmi M. Koç Müzesinde sanatseverlerin yoğun ilgiyle ziyaret ettikleri tablo Türkiye’de pek çok akademisyen ve sanatçıya ilham olmaktadır.”