reklam
reklam

NEVJET yönetim kurulu toplantısı Vali Becel başkanlığında yapıldı « nevsehir haber

14 Ekim 2025 - 08:35

NEVJET yönetim kurulu toplantısı Vali Becel başkanlığında yapıldı

reklam
NEVJET yönetim kurulu toplantısı Vali Becel başkanlığında yapıldı
Son Güncelleme :

09 Şubat 2021 - 11:06

reklam

Türkiye’nin 8. Büyük jeotermal kaynağına sahip olmamıza rağmen, seracılıkta jeotermali etkin şekilde  kullanmayı bir türlü beceremiyoruz.

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Türkiye genelinde kaynak potansiyel değerleri itibariyle Türkiye’nin 8. büyük  potansiyeline sahip Kozaklı ilçesindeki jeotermal kaynakların etkin ve verimli bir şekilde kullanılması yönünde faaliyetlerde bulunan  Nevşehir Jeotermal Tesisleri (NEVJET)’in yönetim kurulu toplantısı ,Vali Becel başkanlığında  gerçekleştirildi.

Nevşehir Valiliği’nde düzenlenen toplantıya NEVJET Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Nevşehir’in Kozaklı ilçesi, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye genelinde  Kaynak Potansiyel Değerleri  itibariyle Aydın,Afyon,Çanakkale,Denizli,İzmir,Manisa ve Kütahya’dan sonra  8. sırada yer alıyor.

Türkiye genelinde 1996 yılında  jeotermal enerji ile ısıtılan 5. Yerleşim merkezi olma unvanını da elinde bulunduran Nevşehir’in kozaklı ilçesi Termal Sağlık Merkezleri açısından da ciddi bir potansiyel oluşturuyor.

Jeotermal değerlerini seracılık alanında kullanan merkezler arasında ise Kozaklı ilçesi,  ne yazık ki  potansiyel değerlerini rantabl kullanmayı bir türlü öne çıkaramayan bölgeler arasında da ilk sıralarda yer alıyor.

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN
reklam