
NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Kapadokya turizminin bahşettiği en temel istihdam kaynaklarından biri olan el sanatları ürünlerinin çeşitlendirilerek üretiminin yaygın hale getirilmesinin gerek şehir merkezi ve gerekse ilçelerdeki işsizliğin önüne geçilmesinde önemli bir panzehir olduğu belirtiliyor.
Pandemi sürecindeki ülkemizde turizme dayalı hareketlerin hemen hemen yok düzeyde olduğu günümüzde,hayatın bundan sonraki bölümünün tamamının Koronavirüs tedbirlerine dayalı olmayacağı gerçeğini öncelikli olarak yüreklerimizde yaşatarak önümüzdeki süreçte turizmin bölgede en temel ekonomik değerlerden biri olduğunü tüm planlamalarda ana kriter olarak ele almak istihdam politikalarının daha da modernize edilmesi anlamında büyük bir önem taşıyor.
Önümüzdeki süreçte Mayıs ayı ile birlikte turizmde ciddi bir patlamanın beklendiği otoritelerce sık sık dile getiriliyor.
Turizmin istihdamdaki ortaya koyduğu önemli potansiyeli çeşitlendirilmiş temel istihdam varlıklarından biri olan el sanatları ürünlerinin üretimi,bu yönde ciddi bir önem taşıyor.
Nevşehir Valisi’nden ,Halka Hizmet Hakka Hizmettir prensibini hayatı boyunca en temel değeri olduğunu ifade eden pek bir muhterem milletvekillerimize, ilgili daire müdürlerine kadar turizmde el sanatları ürünlerinin üretiminin bölgesel kalkınmada önemli kilometre taşlarından biri olduğuna inanan biz gazetecilere varana kadar ,bu noktada zaman geçirilmeden el sanatları üretim atelyelerie kurulmalı düşüncesine sahip çıkılmasını bekliyoruz.
Derinkuyu,Kaymaklı, Göreme, Çavuşin, Ürgüp,Mustafapaşa,Uçhisar, Zelve Paşabağları, Ürgüp Devrent Vadisi ve Ortahisar gibi yerli ve yabancı turist gruplarının yoğunlukla ziyaret ettiği önemli ziyaret merkezlerinde hali hazırda el sanatları ürünleri satan esnaflarla da sıkı bir diyalog halinde ve onların düşüncelerine de bağlı kalınarak ,Nevşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın öncülüğünde küçük el sanatları üretim atölyelerinin zaman geçirilmeden hayata geçirilmesinin gerektiğine inanıyoruz.
Dar gelirli kardeşlerimizin öncelikli olarak istihdamlarının da sağlanacağı bu merkezlerde üreticilek onlarca ve yüzlerce çeşitli el sanatları ürünlerinin hem bölgedeki turizm gelirlerinin artışının yanı sıra , dar gelirli vatandaşlarımız açısından da önemli bir kazanç kapısı olacağına olan inancımızı ifade ediyor, şehrimizin değerli yöneticileri bu kapsamda kafa yormaya davet ediyoruz.
İnanıyoruz ki dar gelirli kardeşlerimizin evlerinde ziyaret edilmesi, o insanlarımıza ciddi psikolojik bir destek veriyor,ancak en önemlisi o kardeşlerimizin el emeği göz nurları ile üretecekleri ürünlerle , evlerini namerde muhtaç olmadan geçindirmeleri için onlara açılacak bir kapı, inanç değerlerimize göre de mübarek bir kapı olacaktır.
Şunu da ifade etmeden geçmeyelim. O sihirli kapıyı Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ,Pazaryerinin altında kurduğu Buklet atölyesi ile bir bakıma araladı.
NEVŞEHİRLİ YÖNETİCİLER, VAR MISINIZ O KAPIYI BİRAZ DAHA ARALAMAK İÇİN ÇABA HARCAMAYA ?


