reklam
reklam

Kışın sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız « nevsehir haber

26 Ekim 2024 - 20:30

Kışın sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız

Son Güncelleme :

13 Aralık 2016 - 22:07

reklam
Kışın sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız
reklam

Kış ayları soğuk geçtiği için vücudumuz daha çabuk etkilenir .Yaz aylarında az rastlanan nezle grip kış aylarında yüzünü gösterir.Kış aylarında nelere dikkat etmemiz bizi hasta olmaktan kurtarır sorusuna vereceğimiz cevap başlıca ilk sırada giydiğimiz kıyafetler gelir.Kıyafetlerin içi pamuklu olması durumunda vücuttaki ısı derecemiz düşmeyecektir.Giydiğimiz botlara dikkat etmeliyiz içine su alan ince tabanlı yerine içi astarlı kalın tabanlı olması hasta olmanızı önleyecektir.

Diğer hususta sağlıklı beslenme kış aylarında neler yediğimize dikkat etmeliyiz .C vitamini bulunan meyvelerinde tüketilmesi gerekmektedir.Özelikle portakal ve mandalina bağışıklık sistemini kuvvetlendirir vücudu güçlendirir.

Kış beslenmede nelere dikkat etmeliyiz sorusunun bir cevabı da kurubaklagil tüketimidir. Ayrıca lifli gıda olan kurubaklagiller sindirim sistemini çalıştırarak vücudu dengede tutacaktır. Bilindiği gibi beslenmenin sağlık açısından önemi vardır. Dengeli ve düzenli beslenildiğinde vücut gerekli vitamin, mineral ihtiyacını alacağından sağlık açısından güçlü olursunuz. Kış aylarından bol su için sebze ve meyve tüketimi yaparak sağlığınızı koruyun.

Balığın faydasını bilmeyen yoktur. Özellikle balık tüketimi kışın düşüşe uğrayan D vitamini ihtiyacını karşıladığından önemlidir. Bilindiği gibi D vitamini vücut için oldukça önemlidir eksikliği halinde bağışıklık düşer ve hastalıklara davetiye çıkar. Bunun yanı sıra Omega3 açısından zengin besinlerinde tüketilmesi vücuda yarar sağlayacaktır.

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam