
NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Nevşehir’de kredi kartı aidatlarının iade edeceklerine söyleyerek bir kişi yüklü miktarda bir para ile dolandırdığı belirlenen iki kişiden biri tutuklandı, diğer dolandırıcı çıkartıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Alınan bilgilere göre,Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne başvuruda bulunan bir kişi, kendisini 0531 nolu hattan bir Banka adına aradıklarını belirten bir kişinin, Kredi Kartı aidatlarını iade edeceklerini bunun için kendisine ait internet bankacılığı şifrelerini kullanmak suretiyle bazı işlemleri yaptırdıklarını söyledi.
Bu şahısların bu arada kendisi adına bankadaki hesabından 95.556,00 TL tutarında kredi kullanıldığının ve kullanılan kredinin 80,585.00 TL tutarında meblağının O.Ü. isimli şahsın hesabına havale edildiğini, yapılan bu işlemlerin bilgisi ve rızası dışında yapıldığını beyan ederek şikayetçi oldu..
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda şüpheli şahısların bir bankanın İstanbul Tuzla İçmeler Şubesinde oldukları ve 40.000,00 TL tutarında para çekme işlemi yapmaya çalıştıklarının tespit edilmesi üzerine şüpheli şahısların yakalanması içen İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bilgi verildi.
Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de O.Y. ve M.Ü. isimli şahıslar banka içerisinde kıskıvrak yakaladı.
Haklarında “Banka ve Kredi Kartlarının Kötüye Kullanma” suçlarından Adli işlemleri bitimi sonrasında sevk edilmiş oldukları Mahkemece O.Ü. isimli şahıs tutuklanmış, M.Ü. isimli şahıs ise aynı mahkemede Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakıldı.


