reklam

KURŞUNLU CAMİİ,KURBAN BAYRAMINA YENİDEN İBADETE AÇILABİLİR Mİ ? « nevsehir haber

19 Nisan 2024 - 09:26

KURŞUNLU CAMİİ,KURBAN BAYRAMINA YENİDEN İBADETE AÇILABİLİR Mİ ?

Son Güncelleme :

25 Mayıs 2021 - 12:12

reklam
KURŞUNLU CAMİİ,KURBAN BAYRAMINA YENİDEN İBADETE AÇILABİLİR Mİ ?
reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Nevşehir’deki en önemli ecdat yadigarı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa Külliyesi’nin şaheser eseri Kurşunlu Cami ‘nin Kurban Bayramı’nda yeniden ibadete açılıp açılmayacağı merak konusu.

4 Temmuz 2018 tarihinde Damat İbrahim Paşa Külliyesinde yer alan Kurşunlu Camiinde, Kayseri  Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan  restorasyon çalışmaları halen devam ediyor.

Eşsiz tarihi dokunun,  restorasyon çalışmaları kapsamında dışarıdaki tarihe gönül vermişlerce görülmemesi için midir değil midir pek bilinmez,  cami duvarlarına tahtadan bloklar oluşturan bir zihniyetin mihmandarlığını da yapan   restorasyon çalışmalarını yürüten firma yöneticileri, böylesine önemli bir çalışma için  belirli aralıklarla da olsa,sürdürülen çalışmalara ilişkin kamuoyuna bilgi aktarımında bulunmamayı da temel bir çalışma sistemine eklemiş durumda.

Gerek Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve gerekse de bu çalışmayı üstlenmiş firma yöneticilerinin kamuoyunu bilgilendirme gibi artık günümüzde adeta olmazsa olmaz niteliğindeki bu temel bilgi akışını görmezden gelmeyi de yine temel bir alışkanlık haline getirmişe benziyorlar.

Kimi zaman muhterem vekillerimiz , belediye başkanımız ve valimiz tarafından restorasyon çalışmalarının  denetlenmesine yönelik ziyaretlerinde,sosyal medya hesaplarından aktarılan fotoğraflara baka baka ,süren bu çalışmayı adeta niyet okuyuculuğu yaparak algılamaya çalışan biz gazeteciler, bu alandaki restorasyon çalışmalarının Kurban Bayramı’na kadar tamamlanıp tamamlanamayacağını da öğrenmek istiyor.

Gazeteciler başta olmak üzere bu alandaki çalışmaları en azından gözleriyle görmek isteyenler için de camiinin dış duvarında tahta bloklar halinde set çekimi ile ancak camimizin fotoğraflarını Belediyemiz hizmet binasından çekmek suretiyle siz değerli okuyucularımıza aktarmak zorunda kaldık.

 

 

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam