reklam

KURŞUNLU CAMİİ, BÖYLE BİR GİRİŞ KISMINA SAHİP OLAMAZ MI ? « nevsehir haber

28 Mart 2024 - 13:44

KURŞUNLU CAMİİ, BÖYLE BİR GİRİŞ KISMINA SAHİP OLAMAZ MI ?

Son Güncelleme :

12 Haziran 2021 - 14:33

reklam
KURŞUNLU CAMİİ, BÖYLE BİR GİRİŞ KISMINA SAHİP OLAMAZ MI ?
reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- 21. Yüzyıl dünyasında iletişimin her zeminde baş döndürücü bir hızla ilerlediği ülkemizde ,internet haberciliğinin de bu bağlamda fazlasıyla çağa uyumlu hale geldiği şehrimizde yöneticiler tarafından , modern çağa uygun bir yaşam kültürünün hayatımızın vazgeçilmezi  olması anlamında aylardan beri ortaya koyduğumuz projelere ‘Görmedim, Bilmiyorum,Duymadım’ tarzı 1970 li düşünce ile karşılık verebilen yöneticiler topluluğunun bulunduğu  Nevşehir’de ,yine minnacık bir öneri de daha bulunmak istiyoruz.

Biliyoruz ve Allah’a inandığımız gibi inanıyoruz ki il yöneticilerimizin ruhlarında ‘Çok oluyoruz’ ama halk ile köprü misyonunun da verildiği medya alanında, düşüncelerimizin şehrimizin bugünkü gelişimi ve geleceğine yönelik özellikle iktisadi anlamda ciddi önemler taşıdığına yürekten inanmayı sürdüreceğiz.

Muhterem yöneticilerimizden istediğimiz çok ama çok minik bir çalışma ise Kurşunlu Camii ile ilgili.

Elimizde bir fotoğraf var. Fotoğraf 1960 lı yılların hemen başında Kurşunlu Camiinin hemen giriş bölümünde çekilmiş, cami cemaati ve o dönemdeki Kurşunlu Camii imam-hatip ve müezzinlerinin yer aldığı bir enstantaneden oluşuyor.

Fotoğrafta da görüleceği üzerine,  Kurşunlu Camiinin ana kapı girişinde tahta oymacılığının en nadide bir örneği yer alıyor.

Acaba,  halen devam eden Kurşunlu Camiinin giriş kısmına buna benzer bir tahta oymacılığının şaheseri olabilecek bir eserin bir benzeri kazandırılamaz mı? Bu iş ile ilgilenen mutlaka Nevşehir Sanayimizde veya bir başka şehrimizde bir zanaatkâr mutlaka vardır diye düşünmeden edemiyoruz.

Ölçümlemeleri ve benzer değerdeki çalışmaları da yerine getirilip Kurşunlu Camimizin girişine fotoğraftan da görüleceği üzere,e bununla aynı veya aynı yukarıdaki fotoğraftaki veya benzeri hiç yapılamaz mı ?

Veya yapılması  durumunda Osmanlı İmparatorluğu döneminde Anadolu’ya yaptırılan en son külliye olarak da bildiğimiz Kurşunlu Camiinin böyle bir eserle taçlandırılması sağlanamaz mı ?

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam