reklam

Halep’te insanlık ölmesin « nevsehir haber

28 Mart 2024 - 15:44

Halep’te insanlık ölmesin

Son Güncelleme :

16 Aralık 2016 - 10:09

reklam
Halep’te insanlık ölmesin
reklam

Nevşehir İl Müftülüğü Suriye’nin Halep kentinde yaşanan insanlık dramına dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan kampanyaya Nevşehirlileri katılmaya çağıran il Müftülüğünün açıklamasında; “Bir şehir düşünün; insanların salonlarına bombalar, sofralarına açlık düştü. Mülteci olmak için yola çıkanların çoğu güvenli bir kampa ulaşamadı. Tüm dünyada kullanılması suç olarak kabul edilen kimyasal silahlar, genç-yaşlı demeden insanların üzerinde denendi.

Bir coğrafya düşünün; 4 haneli rakamlar ölü sayısı için yine kolayca telaffuz edildi. 30 günde çoğu çocuklardan oluşan yaklaşık 1500 sivil hayatını kaybetti. 100 günü aşkın süredir temel insani ihtiyaçlar karşılanamadı, mazlumlara nefes olabilecek yardım konvoylarının şehre girişi yasaklandı. Kış mevsiminin de gelmesiyle birlikte açlıkla imtihanın yanı sıra soğukla mücadele de başladı. Birleşmiş Milletler tarafından bu bölgeye “yiyeceksiz kent” adı verildi. Hastanelerin tamamen yok olduğu, yaralıların tedavi edilemediği, parmakla sayılacak kadar az sayıda doktorun kaldığı, bodrumların ameliyathanelere dönüştürüldüğü, ilaca hasret sabahı bekleyen hastaların acı feryatlarının yankılandığı bir şehir düşünün…

Suriye’de 5 yıldır süregelen savaşın en ağır bilançosunu ülkenin ikinci büyük şehri Halep ödüyor. Tarih ve gönül bağımızın bulunduğu İslam medeniyetinin kadim şehri, yoğun bombardıman altında yok oluyor. Yüce Yaradan Kur’an-ı Kerim’de; “(O günde) tanıklık edene ve edilene andolsun ki, kahroldu o hendeğin sahipleri. O çıralı ateşin onlar da başlarına oturmuşlar, Müminlere yapmakta oldukları işkenceyi seyrediyorlardı.” diye buyuruyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Halep’teki mazlumlar ve mağdurlar için Sivil Toplum Kuruluşlarını bir araya getirerek, Halep’te yaşananlara seyirci kalmayarak yeni bir kampanyaya öncülük ediyor. “Halep’te İnsanlık Ölmesin” sloganıyla başlatılan kampanyaya destek olarak bu insanlık dramına dur diyebilirsiniz. Bütün iş adamlarımızı, bütün sanayicilerimizi, bütün esnafımızı, sanayi ve ticaret odalarımızı, sendikalarımızı, sivil toplum örgütlerimizi, bütün sanatçılarımızı ve milletimizin her ferdini bu kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz. “Halep’te İnsanlık Ölmesin” kampanyamıza katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerimiz aşağıdaki bağış yöntemlerinden dilediklerini kullanarak bağışta bulunabilirler” açıklamalarında bulunuldu.

-Nevşehir Haberler-

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam