reklam

11 ŞUBAT 112 GÜNÜNÜ BALONDA KUTLADILAR « nevsehir haber

20 Nisan 2024 - 14:46

11 ŞUBAT 112 GÜNÜNÜ BALONDA KUTLADILAR

Son Güncelleme :

11 Şubat 2022 - 9:47

reklam
11 ŞUBAT 112 GÜNÜNÜ BALONDA KUTLADILAR
reklam

NEVŞEHİR(TREND HABER)- Avrupa Birliği  ülkeleri ile Türkiye’de 112 Acil Çağrı telefon numarasının farkındalığını artırmak amacıyla 11 Şubat’da kutlanan 112 Günü, Kapadokya bölgesinde yerden metrelerce yüksekliğe havalanan sıcak hava balonlarında kutlandı.

Nevşehir’de  112 Acil Çağrı Merkezi bünyesinde hizmet veren kurumların personellerinden oluşan bir grup çalışan, Kapadokya bölgesinde sıcak hava balon uçuşlarının yapıldığı Göreme beldesindeki platformda bir araya geldi.

Avrupa Birliği ülkelerinde ve Türkiye’de kullanılan 112 Acil Çağrı Merkezi’nin  farkındalığını artırmak amacıyla her yılın 11 Şubat günü  kutlanan ” 112 Günü”  için yerden metrelerce yükseklikte Kapadokya’nın doyumsuz güzellikleri içerisinde mesaj veren çalışanlar, vatandaşların modern dünyanın hizmet standartlarına uygun acil yardım hizmetlerinden yararlanabilmesini sağlamak amacıyla,  İçişleri Bakanlığının Koordinatörlüğü ve Valiliğin sorumluluğunda kurumlara hızlı, kolay ve etkin ulaşımı sağlamak amacıyla çalışmalar yaptıklarını ifade ettiler.

Nevşehir 112 Acil Çağrı Merkezi Müdür vekili  Cihat Ün,  “Avrupa Birliği ülkelerinde ve Türkiye’de kullanılan 112 Acil Çağrı Merkezi’nin  farkındalığını artırmak amacıyla her yılın 11 Şubat  112 Günü” olarak kutlanmaktadır. Bizlerde bu kapsamda 112 Acil Çağrı Merkezi’nin farkındalığın artırılması amacıyla sıcak hava balonlarında uçuş gerçekleştirmekteyiz. 112 Acil çağrı Merkezi çalışanlarının bu anlamlı günlerini kutluyorum.” dedi.

Nevşehir 112 Acil Çağrı Merkezi’nde çağrı alıcısı olarak görev yapan Buse Ergül’ de,  “ Nevşehir’in  meşhur Peribacalarının arasında semalara uçacağız. Balonlara 112 Acil Çağrı Merkezi’nin pankartlarını asacağız ve bir farkındalık oluşturacağız.” diye konuştu.

 

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam