reklam

PERLİT MADENİ, PERME PERİŞAN OLAN EKONOMİMİZE YENİ HEYECAN GETİRİR GÜÇTE « nevsehir haber

19 Nisan 2024 - 08:50

PERLİT MADENİ, PERME PERİŞAN OLAN EKONOMİMİZE YENİ HEYECAN GETİRİR GÜÇTE

reklam
PERLİT MADENİ, PERME PERİŞAN OLAN EKONOMİMİZE YENİ HEYECAN GETİRİR GÜÇTE
Son Güncelleme :

15 Ocak 2023 - 15:13

reklam

SAHİP OLDUĞU HAZİNEYE YABANCI OLABİLEN NEVŞEHİR DIŞINDA BAŞKA BİR ŞEHİR DAHA VAR MIKİ  ?

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Bilimsel veriler ışığında Doğu Anadolu ve Ege Bölgesindeki çeşitli şehirlerde var olan ,İç Anadolu bölgesinde ise Ankara’da yaklaşık 40 Milyon Metreküp ve 770 MİLYON METREKÜP oranında gerçekte ekonomik anlamda ciddi bir HAZİNE,ama yönetici, siyasi iktidar ve ,STK’larımızca bırakın değerlendirme noktasında projeleri, İSMİNİN BİLE BİLİNMEDİĞİ bir büyük MÜCEVHERİN halen farkında olamamayı en temel yaşam düzeyi olarak ele almayı sürdüren bir şehrin adı haline geliyor gariban ŞEHRİM.

Rabbimizin bize bahsettiği ZENGİN değerleri adeta işletilerek ekonomik alanda ciddi bir güç merkezine şehrimizin dönüştürülmesi anlamındaki çalışmaları yapmayı bile ‘DEĞİŞTİRİLMESİ BİLE TEKLİF EDİLEMEZ ANAYASA HÜKMÜ’ haline getirmeyi başarmış bir şehir  ve ilgili,siyaset ehli ve STK’ları var ne yazıkki

Yahu önce bir bilgi aktaralım bu CEVHERİMİZ ile ilgili.

Perlit, camsı volkanik bir kayaç türü olarak biliniyor. Kırıldığı zaman küçük inci görünümü alan ve gözenekli yapısı ile de  hem ses yalıtımı hem de su emiciliği yüksek bir madde olarak biliniyor. Perlit kullanıma hazır hale getirilirken kullanım alanına göre boyutlandırılmaktadır. Bu aşamada kabuk dokusunun korunmasına özen gösterilmektedir. İstenilen tane boyutuna göre kolayca kırılmaktadır.Ateşe dayanıklıdır. Ses geçirgenliği oldukça düşüktür. Esnek ve sabit bir yapıya sahiptir. Hacmi çok az ve yoğunluğu düşük seviyededir.

Perlit Maddesinin Kullanım Alanları

Perlit son yıllarda çeşitli alanlarda kullanılan malzemeler arasında yer almaktadır. Tarım ve bitki yetiştiriciliği işletmelerinde sıklıkla kullanılmaktadır. İnşaat ve yapı sektöründe kullanılan etkili bir malzeme olmaktadır. Sanayi sektöründe, kimya ve ilaç sanayisinde, seramik ve cam sanayisinde sıklıkla farklı şekillerde kullanılmakta olan bir maden konumundaki PERLİT MADENİ, adı güzel,kendi güzel,insanları güpgüzel olan bu şehirde ,gerek siyaset erbaplarımızın ,idareci ve STK’larımızın asla gündeminde olan bir değer asla olmadı bugüne kadar.

Ankara Kızılcahamam ilçesi sakinleri ,HAZİNE’nin taşıdığı anlamı etkin şekilde idrak etmeyi yıllar önce başlatmışlar ve sadece 14 milyon metreküplük rezervleri ile sıkı durun haa, kafayı falan bozmayın, 2037 yılına kadar da PERLİT madeninin değerlendirilmesiyle tam tamına  eski para ile 7 KATRİLYON TL , yeni para ile 7 MİLYAR TL bir gelir oluşturmayı hedefliyorlar.

Ya biz ?

Ne siz sorun,  ne biz söyleyelim. GEZİM GEZİM GEZMELERDEN, sahip olduğumuz temel MADEN DİNAMİKLERİMİZİN EKONOMİK ANLAMDA ÇAĞIN GEREKTİRDİĞİ MODERN YÖNTEMLERLE KULLANILMASI VE BUNUN SONRASINDA GEREK BÖLGESEL ANLAMDA ŞEHRİMİN EKONOMİK ALANDA CİDDİ BİR HAREKETLİLİĞE SAHNE OLMASI VE BU ŞEKİLDE DE ÜLKEMİZİN ELDE EDEBİLECEĞİ POTANSİYEL DİNAMİKLERLE REFAH PAYININ ARTABİLECEĞİ şeklindeki bir değerlendirmeyi henüz gündemlerine bile alamayan bir MEKANİZMA var şehrimde.

Siz hiç uğraşmayın, Kızılcahamam ilçe ölçeğinde ele aldığımızda ise, bu PERLİT MADENİ, ÜLKEMİZİN 2023 YILI GİDER BÜTÇESİNİN TAMAMI, AMA BAKIN TAMAMININ YÜZDE 1 İNE YAKIN BİR ORANI TEK BAŞINA KARŞILAYABİLECEK BİR GÜCE ULAŞIYOR.

4.4 TRİLYON TL olarak kabul edilen 2023 YILI GİDER BÜTÇESİ’nin karşılanması noktasında sahip olduğumuz PERLİT MADENİ,  etkin bir değerlendirme ile tam tamına 330 KATRİLYON TL, yeni para ile de 330 MİLYAR TL’lik bir potansiyel güç oluşturabilecek bir büyük HAZİNE’ye karşı bizim şu an yaptığımız HAZİN HAZİN bir bakıştan başkaca bir şey değil.

İYİ GEZMELER efenim, her nerede GEZİM GEZİM GEZİYORSANIZ.

Ne gerek var canım potansiyel en önemli ekonomik güçlerimizden biri olan PERLİT MADENİMİZİN ETKİN ŞEKİLDE İŞLETİLMESİNE, ÜRETİMİNİN YAPILMASINA, İSTİHDAMIN ORTAYA KONULARAK İŞSİZLİK CANAVARI İLE ETKİN MÜCADELEYE.

AHANDA ZATEN CUMHURBAŞKANIMIZ BAŞIMIZDA, İÇTE VE  DIŞTA BİZİM YERİMİZE NASIL OLSA  ÇALIŞIYOR,

BİZİM İŞİMİZ.POTANSİYEL GÜÇLERİNİ DEĞERLENDİRMEK  DEĞİL Kİ ZATEN.

Sizi bilmem ama bu şehrin PER me PERişanlığına karşı, yürekten ifade ediyorum PERLİT madeni ciddi bir NİŞANE olacak güçtedir.

Siz bilirsiniz, bizim işimiz siz muhteremleri uyarmak, uyandırmak ve yapabiliyor isek, şehrimizin potansiyel dinamikleri ile bölgesel bir güç odağı haline gelmesine katkı sunmak.

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN
reklam