reklam

GIPTA EDİLEN BİR ŞEHİRDE, BÜYÜME,GELİŞME VE KALKINMA ADINA  ÇABALAR ORTAYA KOYMAK İÇİN HİÇ GIPRAŞMAMAK EN İYİ YÖNTEM Mİ SAYIN MUHTEREMLER ? « nevsehir haber

18 Nisan 2024 - 08:01

GIPTA EDİLEN BİR ŞEHİRDE, BÜYÜME,GELİŞME VE KALKINMA ADINA  ÇABALAR ORTAYA KOYMAK İÇİN HİÇ GIPRAŞMAMAK EN İYİ YÖNTEM Mİ SAYIN MUHTEREMLER ?

reklam
GIPTA EDİLEN BİR ŞEHİRDE, BÜYÜME,GELİŞME VE KALKINMA ADINA  ÇABALAR ORTAYA KOYMAK İÇİN HİÇ GIPRAŞMAMAK EN İYİ YÖNTEM Mİ SAYIN MUHTEREMLER ?
Son Güncelleme :

02 Şubat 2023 - 13:58

reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Sadece ülke genelinde değil, dünya insanlığı adına da Kapadokya Bölgesinin ana idari merkezi konumundaki NEVŞEHİR,   her yönü ile GIPTA edilecek bir merkez olmasına karşın, halen bu GIPTA lığa uygun anlamda büyüme, gelişme ve kalkınma hamlelerinin 1960 lar yol ve yöntemleri de olsa bir türlü ortaya konulamaması, Türkçesi bu anlamda GIPRAŞMASI gerekenlerin bu tavırlardan bihaber şekliyle hayatlarına devam etmesi, şehrimize özgü genetik bir yöntem mekanizması haline ne yazık ki  gelmiş durumda.

Sadece ülkemde değil, dünyanın neresinden ne kadar bilim insanı,uzman, siyasetçi,sanatçı hasılı kelam kimi getirirseniz getirin net şekilde yeraltı ve yerüstü değerlerinin etkin ve verimli bir şekilde sürdürülebilirlik temel ilkesi ile ortaya konulabilmesi halinde bir İSTANBUL ekonomisine kesinlikle ulaşabileceğimiz bilgisine erişebileceğiniz böylesine müstesna bir coğrafyada, bizler halen büyüme,gelişme ve kalkınmaya hasret bir şekilde beklememizi sürdürüyoruz.

Turizm değerinin bitip tükenmek bilmeyen bir hazine olarak ekonomimize kattığı değerleri hesaplayacak bile olsak, dünyanın sayılı zenginliğine sahip olmamıza karşın,halen bölgede yaşayan insanların İŞSİZLİK CANAVARI VE ALIM GÜÇLERİNDEKİ CİDDİ DARALMAYI kim nasıl izah eder halen anlayabilmiş değilim. Koskoca 2 OSB’sinde 2 bine zor bela ulaşan bir istihdam gücü bugüne kadar ortaya konulabilmiş ise sadece bir değil, 500 bin kez düşünmemiz gerekmiyor mu.? Turizmi halen çeşitlendirememiş olmamız, bu yönde etkin adımlar atmayı bırakın akıldan geçirmeyi ,düşünce ufkumuza bile halen koyamamış olmamızdan dolayı halen turizmden sadece ve sadece yüzde 1 düzeyine bile ulaşmayan bir gelire tamah etmemizden pek belli olmuyor mu ?

Biz siyaset insanlarımızdan, ellerine  balta ve  kürek alıp alt ve üst yapı  için çalışmalarını asla ama asla beklemiyoruz. İçerisinde bulunduğumuz mekanizma siyaset insanının ,her türlü gelişmede en ön safta, özel sektör temsilcilerine yol ve yöntem belirlemede yardımcı olmalı,ama inatla da bunu bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile geliştirmeyi zorunlu hale getiriyor.

Ama benim vekillerim 2018 yılından beri, bırakın büyüme, gelişme ve kalkınma hamlelerini doğru dürüst bir kez bile olsa NEVŞEHİR’DE GAZETECİLERİN KARŞISINA ÇIKIP DÜŞÜNCELERİNİ BİLE BU ANLAMDA ORTAYA KOYMAKTAN KENDİLERİNİ KAYITDIŞINA ALMAKTAN BAŞKA BİR ÇABA İÇERİSİNDE OLMUYORLAR. Yapılan iş elbette yok değil, düzenli şekilde CUMA MESAJLARI, TAZİYE mesajları, BAKAN karşılama foto paylaşımları, Sonrası mı ? Yok, olmayan bir şey noktasında fikirde belirlenmez doğrusu.

Rabbim vermiş bu şehire her alanda büyüme, gelişme ve kalkınabilmenin temel değerlerini gerçekte. Madenleri almış koymuş bir tarafa, Peribacaları paha biçilmez evladiyelik bir zenginlik tufanı adeta. Tarım, Hayvancılık deseniz, potansiyellerimiz mükemmel, Tarih ve kültür dersen,  8 i büyük 20 farklı kültürün yaşadığı bir coğrafyada bulunuyor olmamız, yetmiyor mu acaba bu alanda gelişim adına ? Seracılık desen KOZAKLI-AVANOS OVASI oldukça zengin yapısı ile pek bi muhterem SİYASET ERBAPLARIMIZI KARŞILAMAYA HAZIR. KIZILIRMAK nehri deseniz SERACILIK YATAĞI.HACIBEKTAŞ’IM ZATEN başlı başına bitip tükenmek bilmeyen bir hazine demeti zaten.

Eee geriye ne kalıyor.? Gayet basit, bu değerleri ALGILAYAN,ÖZÜMSEYEN,ÇABA VE GAYRET GÖSTERECEK SİYASET,İDARECİ VE STK, gerisi  zaten yok ki !

Ama biz onlardan,  inanın çok ama çok şey bekliyoruz. Tüyü bitmemiş yetim dahil, 7 den 70 e bölge insanlarımızın ekonomik düzeyde hayat sürmeleri için sahip olduğumuz yeraltı ve yerüstü zenginliğini etkin ve verimli bir şekilde kullanmak suretiyle her alanda gelişen ve büyüyen bir şehir için REHBERLİK yapmalarını bekliyoruz, yoksa ayaklarına çizmeyi geçirip 5 metrekarelik bir kazı çalışmalarını asla istemeyiz ve beklemeyiz de.

Ama bu ifade ettiklerimizden de VENÜS gezegeni kadar uzaklar her ne hikmetse.

Cumhurbaşkanı çalışacak, bunlarda oh ne ala, paylaşım üzerine paylaşım yapacaklar.

Böyle bir dünyanın olmadığını kendilerine bir daha hatırlatırken, siyaset gücüne eş değer bir gücü barındıran özellikle STK’larımızın yöneticilerine  ve bu şehrin idarecilerine de  bu hedeflere ulaşma noktasında köklü çabalar harcamaları gerektiğini bir kez daha ifade etmekte yarar görüyoruz.

Şunun şurasında seçime 100 günden biraz daha fazla bir gün var.

Bu şehir İNSANLARI gerçekten SEÇİMini yapıyor ve yapacaktır da.

Ama bu SEÇİM her  şeyden önce bu şehir adına ,şehir dinamiklerini etkin ve verimli bir şekilde kullanarak dedesinin,ebesinin,babasının yaşadığı ve sonrasında da kendisi,eşi ,çocukları ve torunlarının yaşayacağı ŞEHİR için,   DÜŞÜNEN,ÇIRPINAN,MÜCADELE EDEN VE BU UĞURDA DA GÖZÜNÜ BUDAKTAN ESİRGEMEYEN İNSANLARIN,  İNŞAALLAH SEÇİMİNİN YAPILACAĞI BİR SEÇİM OLACAK.

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN
reklam