reklam

Emeklilere can suyu verin « nevsehir haber

28 Mart 2024 - 15:09

Emeklilere can suyu verin

reklam
Emeklilere can suyu verin
Son Güncelleme :

07 Ekim 2017 - 9:48

reklam

Emeklilere can suyu verin

NEVŞEHİR(MHA) Türk Emekli Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, yaptığı basın açıklamasında, enflasyon oranlarındaki artış, vergilere yapılan artışlar ve zorunlu tüketim harcamalarına gelen zamların ardından emeklilerin ekonomik olarak gücünün kalmadığı ifade edildi.

Soysaldı, “Gerilemesi gereken aylarda enflasyon çift rakamlı oldu. Tüfe %11,20 ‘ye yükseldi. MTV’ye de % 40-68 arasında zam yapılacağı açıklanarak, diğer vergilere de %50 civarında zam yapılacağı sinyali verildi. Vergi yükü artınca ev sahiplerinden başlayarak, sigorta şirketleri, bankalar, döviz büroları, telefon, internet vs. tüm alım-satım ve hizmet işlemlerinin vergi yükü nedeniyle fiyatları yükselecek, bunlarda olduğu gibi yeni maliyet olarak tüketiciye intikal ettirilecektir. Ürünlere ve hizmetlere zam yapılınca zaten yapamadığımız tasarruf iyice eksiye düşecek kredi kartlarına yüklenip borca batacağız. Daha zamlar uygulamaya başlanmadan piyasada etkileri görülmeye başladı şimdiden, Ulaştırma harcamaları %16,1

Gıda harcamaları %12,5, Sağlık harcamaları %11,90 arttı. Çekirdek enflasyon %10,98’e yükseldi. Emeklilere Temmuz ayında verilen zam %6,89. Bu zam ile yukarıdaki artışlar nasıl karşılanacak?. 2018 Ocak ayında alacağımız %4 ile Temmuz ayında alacağımız %3,5 zam neye yetecek?. Biz daha bu maaş zamlarını almadan, cebimizden çoktan çıktı. Kaşıkla verilen zam kepçeyle geri alındı. Vergilere %40-50 artış yapılırken, tüm harcamalarımız %15-20 artarken %4’lük %3,5’lik maaş zammıyla emekli nasıl ayakta kalsın?. Emeklilerimize can suyu elzem olmuştur. En azından vergilere yapılan artış oranında bir zamla, emeklinin ekonomik olarak hayata tutunması sağlanmalıdır” diye konuştu.

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN
reklam