reklam

Çakıllı Köyü içme suyu kuyusunda artık elektrik gücü, Güneş’ten de sağlanabilecek « nevsehir haber

29 Mart 2024 - 15:33

Çakıllı Köyü içme suyu kuyusunda artık elektrik gücü, Güneş’ten de sağlanabilecek

Son Güncelleme :

04 Şubat 2023 - 10:12

reklam
Çakıllı Köyü içme suyu kuyusunda artık elektrik gücü,  Güneş’ten de sağlanabilecek
reklam

NEVŞEHİR(TRENDHABER)- Derinkuyu ilçesinin Çakıllı köyündeki içme suyu kuyusuna harcanan elektrik enerjisinin bir bölümünün Güneş Enerji Santralinde oluşturulan güneş enerji pillerinden sağlanmasına yönelik çalışmalar tamamlandı. Bu amaçlı olarak düzenlenen törene Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’de katıldı.

Nevşehir İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru’nun da bir süreden beri il genelindeki köylerdeki su kuyularında tüketimi yapılan elektriğin en azından belirli bir bölümünün su kuyularının bulunduğu alanlarda oluşturulacak platformlarda inşaa edilecek  güneş enerji pilleri ile donatılı haldeki Güneş Enerji Santrali (GES) ile karşılanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’in de yakın takibindeki bu projenin hayata geçirildiği merkezlerden birisi Derinkuyu ilçesine bağlı Çakıllı köyü oldu.

Köylerin içme su ihtiyaçlarının karşılandığı su kuyularında elektrik enerji maliyetlerinin de düşmesinde en önemli ana etken olan Güneş Enerji Santrali (GES) oluşturulmasına yönelik olarak Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından başlatılan çalışmalar yaklaşık 3 yıldan beri aralıksız sürüyor.

Nevşehir İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, Nevşehir’de bu kapsamda 3 yıldan beri sürdürdükleri köylerdeki içme su kuyularında Güneş Enerji Santrali (GES) oluşturulmasına yönelik çalışmalarda 61 köyün bu sistemle tanıştırıldığını söyledi.

Dinç, il genelinde bu sisteme kavuşan köy sayısını önümüzdeki süreçte ilk etapta 100’e, daha sonraki süreçte de, Güneş Enerji Santrali (GES)’nden yararlanmayan bir tek köyün bile bırakılmamasının amaçlandığını kaydetti.

Dinç, Güneş Enerji Santrali (GES) ‘nin faal bir şekilde işlediği Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Balcın köyündeki sistem yardımıyla su kuyuları için köy muhtarlığından herhangi bir elektrik bedelinin ödenmediğini ve tüm enerjinin tek başına Güneş Enerji Santrali (GES) ile karşılandığını ve fazla gelen elektrik enerjinin satımının bile yapılabilir hale geldiğini kaydetti.

Nevşehir il genelinde Güneş Enerji Santrali (GES) ‘ine kavuşan  61. köy olan Derinkuyu ilçesine bağlı Çakıllı köyünde bir tören düzenlendi.

Vali İnci Sezer Becel, Derinkuyu Kaymakamı Esra Demirtaş, İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran ve köyün ileri gelenlerinin katıldığı törende, Güneş Enerji Santrali (GES)’nin kurdelası kesilerek elektrik üretimine başlandı.

 

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

reklam
reklam